Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

De Red Cross Shop introduceert op 26 november 2022 Recycling Red Saturday

Geplaatst op 22 november 2022

Het laatste weekend van november staat traditiegetrouw in het teken van Black Friday; overgewaaid vanuit de VS trekken winkels en ketens alles uit de kast met spectaculaire aanbiedingen. Het moet zorgen voor zwarte cijfers, vandaar de naam Black Friday.

Tegelijkertijd zien we het maatschappelijk draagvlak voor zoveel stunts en aanbiedingen kantelen. Is het nog wel zinvol om veel te kopen? Een schonere aarde betekent ook bewuster omgaan met ons aankoopgedrag. Is het echt wel nodig om spullen nieuw te kopen. Wat kan er gerecycled worden. Verschillende winkelketens kiezen ervoor te sluiten op deze dag of een voor een andere aanpak te gaan.

De Red Cross Shop in Breda vindt ook dat het anders kan en organiseert daarom ‘Recycling Red Saturday’. De winkel is onderdeel van het Rode Kruis Midden- en West-Brabant en is gespecialiseerd in topkwaliteit tweedehands kleding voor mannen en vrouwen.

Alle opbrengsten komen ten goede aan projecten in de regio.

Op deze dag staat recycling centraal. Tegen inlevering van 2 bruikbare kledingstukken (geen ondergoed) kan een nieuw kledingstuk aangeschaft worden voor de helft van de prijs.

Hiermee snijdt het mes aan meer dan twee kanten; de Red Cross Shop ontvangt weer nieuwe kledingstukken die verkocht kunnen worden, de koper kan wat leuks uitzoeken en draagt bij aan een beter milieu EN het goede doel wordt gesteund. Hiermee willen we bijdragen aan de recycling gedachte en een tegengeluid laten klinken tegen de consumptiemaatschappij.

De winkel is te vinden op het adres Spinveld 47 te Breda.

Openingstijden van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer