Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

De Red Cross Shop introduceert op 26 november 2022 Recycling Red Saturday

Geplaatst op 22 november 2022

Het laatste weekend van november staat traditiegetrouw in het teken van Black Friday; overgewaaid vanuit de VS trekken winkels en ketens alles uit de kast met spectaculaire aanbiedingen. Het moet zorgen voor zwarte cijfers, vandaar de naam Black Friday.

Tegelijkertijd zien we het maatschappelijk draagvlak voor zoveel stunts en aanbiedingen kantelen. Is het nog wel zinvol om veel te kopen? Een schonere aarde betekent ook bewuster omgaan met ons aankoopgedrag. Is het echt wel nodig om spullen nieuw te kopen. Wat kan er gerecycled worden. Verschillende winkelketens kiezen ervoor te sluiten op deze dag of een voor een andere aanpak te gaan.

De Red Cross Shop in Breda vindt ook dat het anders kan en organiseert daarom ‘Recycling Red Saturday’. De winkel is onderdeel van het Rode Kruis Midden- en West-Brabant en is gespecialiseerd in topkwaliteit tweedehands kleding voor mannen en vrouwen.

Alle opbrengsten komen ten goede aan projecten in de regio.

Op deze dag staat recycling centraal. Tegen inlevering van 2 bruikbare kledingstukken (geen ondergoed) kan een nieuw kledingstuk aangeschaft worden voor de helft van de prijs.

Hiermee snijdt het mes aan meer dan twee kanten; de Red Cross Shop ontvangt weer nieuwe kledingstukken die verkocht kunnen worden, de koper kan wat leuks uitzoeken en draagt bij aan een beter milieu EN het goede doel wordt gesteund. Hiermee willen we bijdragen aan de recycling gedachte en een tegengeluid laten klinken tegen de consumptiemaatschappij.

De winkel is te vinden op het adres Spinveld 47 te Breda.

Openingstijden van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meest recente berichten

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer