Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Enorme ravage na aardbeving in Turkije en Syrië en wij openen Giro 7244

Geplaatst op 06 februari 2023

Ze zijn verschrikkelijk, de eerste beelden na de aardbeving in Turkije en Syrië. Door de beving zijn honderden mensen overleden en vele anderen raakten gewond. Gebouwen zijn ingestort en veel mensen zitten nog vast onder het puin. Het Rode Kruis doet alles om te helpen in Turkije en Syrië en daarom openen we Giro 7244.

Ravage

De aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije had een kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter. De beving was zo zwaar dat hij zelfs in Cyprus, Libanon en Israël werd gevoeld.


In Turkije zijn zeker tien provincies geraakt. In Syrië zijn in ieder geval gebouwen ingestort in Hama, Aleppo, Latakia en Tartous. Honderden mensen zijn overleden, er zijn vele gewonden en er liggen nog mensen onder het puin.
De situatie is extra lastig omdat het momenteel erg koud is in het gebied. Er ligt op veel plekken sneeuw en er zijn zware stormen. Daardoor is het lastig om hulpteams en -goederen op locatie te krijgen.

Hoe helpt het Rode Kruis?

  • We helpen om mensen onder het puin vandaan te halen.
  • Medische hulp: we geven eerste hulp, bemensen de ambulances en vervoeren mensen naar het ziekenhuis.
  • We vangen mensen op die hun huis zijn kwijtgeraakt met dekens, tenten, catering en mobiele keukens.

Wat kun jij doen?

Wil jij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië steunen? Doneer dan op Giro 7244 (IBAN NL19INGB0000007244).

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer

Twee nieuwe voertuigen en aanhangers.

24 april 2024

Vandaag was een officiële dag voor ons, aangezien we twee nieuwe voertuigen (Renault Master) hebben verwelkomd, gekocht bij Van Mossel Autogroep. De overdracht vond plaats op ons districtskantoor in Tilburg.

Lees meer