Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Enorme ravage na aardbeving in Turkije en Syrië en wij openen Giro 7244

Geplaatst op 06 februari 2023

Ze zijn verschrikkelijk, de eerste beelden na de aardbeving in Turkije en Syrië. Door de beving zijn honderden mensen overleden en vele anderen raakten gewond. Gebouwen zijn ingestort en veel mensen zitten nog vast onder het puin. Het Rode Kruis doet alles om te helpen in Turkije en Syrië en daarom openen we Giro 7244.

Ravage

De aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije had een kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter. De beving was zo zwaar dat hij zelfs in Cyprus, Libanon en Israël werd gevoeld.


In Turkije zijn zeker tien provincies geraakt. In Syrië zijn in ieder geval gebouwen ingestort in Hama, Aleppo, Latakia en Tartous. Honderden mensen zijn overleden, er zijn vele gewonden en er liggen nog mensen onder het puin.
De situatie is extra lastig omdat het momenteel erg koud is in het gebied. Er ligt op veel plekken sneeuw en er zijn zware stormen. Daardoor is het lastig om hulpteams en -goederen op locatie te krijgen.

Hoe helpt het Rode Kruis?

  • We helpen om mensen onder het puin vandaan te halen.
  • Medische hulp: we geven eerste hulp, bemensen de ambulances en vervoeren mensen naar het ziekenhuis.
  • We vangen mensen op die hun huis zijn kwijtgeraakt met dekens, tenten, catering en mobiele keukens.

Wat kun jij doen?

Wil jij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië steunen? Doneer dan op Giro 7244 (IBAN NL19INGB0000007244).

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer