Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Giro555 start actie voor crisis in Oekraïne

Geplaatst op 01 maart 2022

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 in een nationale actie om noodhulp te verlenen in en rondom Oekraïne. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich enorm zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.

Meer dan 300.000 mensen zijn het land inmiddels ontvlucht en zoeken bescherming in buurlanden. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en voor de achterblijvers is de situatie levensgevaarlijk en uiterst onzeker.

Hulpverlening

Voor 44 miljoen mensen in Oekraïne dreigt de recente ontwikkeling uit te lopen op een humanitaire ramp. “De nood is ongekend hoog,” zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555. “Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.”

Kom ook in actie

De hulporganisaties achter Giro555, zoals het Rode Kruis, zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig en kunnen zo direct noodhulp bieden. Steun jij ook de hulpverlening aan mensen tijdens deze hartverscheurende situatie? Steun dan de actie van de samenwerkende hulporganisaties en doneer nu op Giro555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)!

Meest recente berichten

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer