Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Giro555 start actie voor crisis in Oekraïne

Geplaatst op 01 maart 2022

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 in een nationale actie om noodhulp te verlenen in en rondom Oekraïne. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich enorm zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.

Meer dan 300.000 mensen zijn het land inmiddels ontvlucht en zoeken bescherming in buurlanden. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en voor de achterblijvers is de situatie levensgevaarlijk en uiterst onzeker.

Hulpverlening

Voor 44 miljoen mensen in Oekraïne dreigt de recente ontwikkeling uit te lopen op een humanitaire ramp. “De nood is ongekend hoog,” zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555. “Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.”

Kom ook in actie

De hulporganisaties achter Giro555, zoals het Rode Kruis, zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig en kunnen zo direct noodhulp bieden. Steun jij ook de hulpverlening aan mensen tijdens deze hartverscheurende situatie? Steun dan de actie van de samenwerkende hulporganisaties en doneer nu op Giro555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)!

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer