Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Kinderen uit de Crisis Noodopvang locatie Zevenbergen gaan voor het eerst naar school.

Geplaatst op 06 september 2022

Op 02-09-2022 zijn de kinderen van de opvanglocatie Zevenbergen naar school gegaan. Dit heeft het Rode Kuis district Midden- en West-Brabant geregeld samen met school De Boemerang.

Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn, ze hebben ondanks de situatie waar ze in zitten recht op onderwijs. We hebben daarom ons ingespannen om dit samen met de Boemerang voor elkaar te krijgen. Elk kind heeft namelijk recht op onderwijs en ontmoetingen met leeftijdsgenoten.

Ondanks de taalbarrière, zien we als Rode Kruis alleen maar voordelen. Een kind begrijpt veel zonder woorden, en kan gewoon goed meedoen tijdens de les en op de speelplaats.

Nu een paar dagen later kunnen we gerust concluderen dat dit een hele fijne en goede actie is.

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Kim

31 mei 2023

Ik ben al 30 jaar als vrijwilliger actief bij het Rode Kruis en ik heb diverse functies gehad. Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik ben meteen gestart als trainer Heldin en als gastdocent voor Skills voor jou en Hero of Humanity. Het leukste van mijn werk vind ik enthousiast voor een groep staan en mijn kennis op een creatieve, praktische, leuke en interactieve manier delen. Ik geef jullie graag een indruk van wat ik doe. Heldin EHBO Hero of Humanity Skills voor jou Mentale eerste hulp

Lees meer