Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Kinderen uit de Crisis Noodopvang locatie Zevenbergen gaan voor het eerst naar school.

Geplaatst op 06 september 2022

Op 02-09-2022 zijn de kinderen van de opvanglocatie Zevenbergen naar school gegaan. Dit heeft het Rode Kuis district Midden- en West-Brabant geregeld samen met school De Boemerang.

Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn, ze hebben ondanks de situatie waar ze in zitten recht op onderwijs. We hebben daarom ons ingespannen om dit samen met de Boemerang voor elkaar te krijgen. Elk kind heeft namelijk recht op onderwijs en ontmoetingen met leeftijdsgenoten.

Ondanks de taalbarrière, zien we als Rode Kruis alleen maar voordelen. Een kind begrijpt veel zonder woorden, en kan gewoon goed meedoen tijdens de les en op de speelplaats.

Nu een paar dagen later kunnen we gerust concluderen dat dit een hele fijne en goede actie is.

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer

Twee nieuwe voertuigen en aanhangers.

24 april 2024

Vandaag was een officiële dag voor ons, aangezien we twee nieuwe voertuigen (Renault Master) hebben verwelkomd, gekocht bij Van Mossel Autogroep. De overdracht vond plaats op ons districtskantoor in Tilburg.

Lees meer