Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Kinderen uit de Crisis Noodopvang locatie Zevenbergen gaan voor het eerst naar school.

Geplaatst op 06 september 2022

Op 02-09-2022 zijn de kinderen van de opvanglocatie Zevenbergen naar school gegaan. Dit heeft het Rode Kuis district Midden- en West-Brabant geregeld samen met school De Boemerang.

Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn, ze hebben ondanks de situatie waar ze in zitten recht op onderwijs. We hebben daarom ons ingespannen om dit samen met de Boemerang voor elkaar te krijgen. Elk kind heeft namelijk recht op onderwijs en ontmoetingen met leeftijdsgenoten.

Ondanks de taalbarrière, zien we als Rode Kruis alleen maar voordelen. Een kind begrijpt veel zonder woorden, en kan gewoon goed meedoen tijdens de les en op de speelplaats.

Nu een paar dagen later kunnen we gerust concluderen dat dit een hele fijne en goede actie is.

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer