Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe Vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht.

Geplaatst op 19 augustus 2022

Begin augustus 2022 is er een nieuwe vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht, de locatie is omgebouwd tot een waardige opvangplek met voorzieningen. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Elk persoon heeft recht op de basis levensbehoeften. De opvanglocaties die worden ingericht in Midden- en West-Brabant zullen hier aan voldoen. Denk daarbij aan een dak boven het hoofd, genoeg slaapplekken, sanitaire voorzieningen en EHBO-posten. Daarnaast staan Rode Kruis vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden. De mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek is iets waaraan elk mens in een noodsituatie behoefte kan hebben. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Ook bij deze locatie in Woensdrecht ondersteunen wij op de opvanglocatie. Onze vrijwilligers ondersteunen bij de ontvangst van arriverende vluchtelingen, het bieden van een luisterend oor en ze helpen met hand- en spandiensten. 

Dit doen wij niet alleen. De GGD, GHOR en de gemeente Woensdrecht helpen mee, zodat zo veel mogelijk vluchtelingen een waardig en veilig onderkomen krijgen. Wij als Rode Kruis kiezen namelijk geen partij, we kiezen altijd voor de mensen in nood! 

Fotograaf: Anton Verbeek

Meest recente berichten

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer