Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe Vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht.

Geplaatst op 19 augustus 2022

Begin augustus 2022 is er een nieuwe vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht, de locatie is omgebouwd tot een waardige opvangplek met voorzieningen. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Elk persoon heeft recht op de basis levensbehoeften. De opvanglocaties die worden ingericht in Midden- en West-Brabant zullen hier aan voldoen. Denk daarbij aan een dak boven het hoofd, genoeg slaapplekken, sanitaire voorzieningen en EHBO-posten. Daarnaast staan Rode Kruis vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden. De mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek is iets waaraan elk mens in een noodsituatie behoefte kan hebben. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Ook bij deze locatie in Woensdrecht ondersteunen wij op de opvanglocatie. Onze vrijwilligers ondersteunen bij de ontvangst van arriverende vluchtelingen, het bieden van een luisterend oor en ze helpen met hand- en spandiensten. 

Dit doen wij niet alleen. De GGD, GHOR en de gemeente Woensdrecht helpen mee, zodat zo veel mogelijk vluchtelingen een waardig en veilig onderkomen krijgen. Wij als Rode Kruis kiezen namelijk geen partij, we kiezen altijd voor de mensen in nood! 

Fotograaf: Anton Verbeek

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer

Twee nieuwe voertuigen en aanhangers.

24 april 2024

Vandaag was een officiële dag voor ons, aangezien we twee nieuwe voertuigen (Renault Master) hebben verwelkomd, gekocht bij Van Mossel Autogroep. De overdracht vond plaats op ons districtskantoor in Tilburg.

Lees meer