Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe Vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht.

Geplaatst op 19 augustus 2022

Begin augustus 2022 is er een nieuwe vluchtelingenlocatie geopend in Woensdrecht, de locatie is omgebouwd tot een waardige opvangplek met voorzieningen. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Elk persoon heeft recht op de basis levensbehoeften. De opvanglocaties die worden ingericht in Midden- en West-Brabant zullen hier aan voldoen. Denk daarbij aan een dak boven het hoofd, genoeg slaapplekken, sanitaire voorzieningen en EHBO-posten. Daarnaast staan Rode Kruis vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden. De mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek is iets waaraan elk mens in een noodsituatie behoefte kan hebben. 

Fotograaf: Anton Verbeek

Ook bij deze locatie in Woensdrecht ondersteunen wij op de opvanglocatie. Onze vrijwilligers ondersteunen bij de ontvangst van arriverende vluchtelingen, het bieden van een luisterend oor en ze helpen met hand- en spandiensten. 

Dit doen wij niet alleen. De GGD, GHOR en de gemeente Woensdrecht helpen mee, zodat zo veel mogelijk vluchtelingen een waardig en veilig onderkomen krijgen. Wij als Rode Kruis kiezen namelijk geen partij, we kiezen altijd voor de mensen in nood! 

Fotograaf: Anton Verbeek

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Kim

31 mei 2023

Ik ben al 30 jaar als vrijwilliger actief bij het Rode Kruis en ik heb diverse functies gehad. Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik ben meteen gestart als trainer Heldin en als gastdocent voor Skills voor jou en Hero of Humanity. Het leukste van mijn werk vind ik enthousiast voor een groep staan en mijn kennis op een creatieve, praktische, leuke en interactieve manier delen. Ik geef jullie graag een indruk van wat ik doe. Heldin EHBO Hero of Humanity Skills voor jou Mentale eerste hulp

Lees meer