Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

OC Leijpark haalt groot bedrag op voor het Rode Kruis

Geplaatst op 14 april 2023

Rode Kruis district Midden- en West-Brabant is zeer verheugd om mede te delen dat de leerlingen van Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg op vrijdag 7 april een sponsorloop hebben georganiseerd ten behoeve van onze organisatie. Onderwijscentrum Leijpark biedt Speciaal Onderwijs (4-12 jaar) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (13-20 jaar) aan leerlingen met een, soms ernstige, beperking. 

De leerlingen van de leerlingenraad van deze school hebben na goed overleg het Rode Kruis gekozen als goede doel waarvoor ze de sponsorloop wilden organiseren. Wij zijn zeer trots om mede te delen dat de leerlingen zich enorm hard ingezet hebben tijdens deze sponsorloop, en samen het indrukwekkende bedrag van €10.119,30,- opgehaald hebben.  

De leerlingen van 62 klassen hebben rondjes gerend in het Leijpark, terwijl ouders en leraren aanwezig waren om te ondersteunen en de leerlingen aan te moedigen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de inzet van de leerlingen en de school. Het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt voor lokale activiteiten van het Rode Kruis. Bovendien zullen we binnenkort gastlessen komen geven bij Onderwijscentrum Leijpark.  

We willen Onderwijscentrum Leijpark en haar leerlingen bedanken voor hun inzet voor het Rode Kruis.  

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer