Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Op 15 juni heeft het district een volleybaltoernooi georganiseerd voor vluchtelingen.

Geplaatst op 02 juli 2024

Op zaterdag organiseerde de Rode Kruis opvang uit Berkel-Enschot een volleybaltoernooi voor vluchtelingen. In totaal namen zes teams deel: vier uit Midden- en West-Brabant, twee uit Biezenmortel onder leiding van Sterk Huis, en één team vanuit de COA-locatie in Tilburg. Het toernooi vond plaats in de Roomley in Udenhout en bestond uit twee poulewedstrijden voordat de finales werden gespeeld. Uiteindelijk ging het team uit Goirle met de welverdiende trofee naar huis

Samen sporten met mensen in vergelijkbare situaties heeft bewezen positieve effecten op de mentale gezondheid. Vooral voor degenen die heftige ervaringen hebben meegemaakt tijdens hun vlucht uit het land. Als district vinden we het belangrijk dat mensen, ongeacht hun achtergrond, gewoon als mens worden behandeld. We oordelen niet en zijn er wanneer dat nodig is. Dit doen we al sinds 1867!

“Locatiecoördinator Willem geeft aan dat dergelijke activiteiten zeker voor herhaling vatbaar zijn! Andere teams uit het district en het COA hebben ons laten weten dat ze het een goed idee vinden. Of het nu voetbal, hockey of een andere teamsport is, er zijn talloze mogelijkheden om samen te doen!”

Meest recente berichten