Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis maakt Tilburgse studenten bewust van levensreddend handelen. 

Geplaatst op 06 maart 2023

Op uitnodiging van Studentendesk Tilburg & Project Sam, heeft het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant een informatiesessie gegeven over levensreddend handelen. 

Op 2 maart jongstleden, kregen de studenten van Tilburg de mogelijkheid om deze belangrijke informatiesessie bij te wonen. Deze sessie werd gegeven door Cisca, de betreffende projectleider EHBO van Rode Kruis district Midden- en West-Brabant. Tijdens de sessie kwamen onderwerpen aan bod als basiskennis van een AED, verstikkingen, en anderen ongevallen. Cisca wees de studenten erop, dat het erg belangrijk is om eerst jezelf in veiligheid te brengen om vervolgens hulp te kunnen verlenen.

 

Tijdens de sessie was er voor de studenten volop ruimte om reanimatie te oefenen. Dit oefenen gebeurde met de zogeheten slimme reanimatiepoppen. Deze zijn verbonden met de telefoon van projectleider EHBO. Zij heeft op die manier inzicht in hoe de oefening verloopt en kan aan de hand daarvan tips geven.  

Aan het einde van de sessie was er gelegenheid om vragen te stellen. Zo waren studenten benieuwd naar het aantal schokken dat een AED geeft (zo vaak als nodig, maar om de 2 minuten) en of het werkelijk zo is dat de ribben worden gebroken tijdens een reanimatie. Dat laatste gebeurt inderdaad heel vaak door de druk van de massage.

 

Kortom, een interessante en leerzame sessie voor de studenten, want ‘Kennis van EHBO is van levensbelang’ – aldus Cisca. 

Zou jij ook meer willen weten over levensreddend handelen en zelf iets willen doen als er zich een levensbedreigende situatie voordoet? Schrijf je dan in voor onze EHBO-cursussen! Klik op de button voor meer informatie!

Meest recente berichten

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer