Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Special Olympics: Grote inzet van evenementen hulpverleners.

Geplaatst op 20 juni 2024

Dit jaar vonden de Special Olympics plaats in Breda en Tilburg op zaterdag en zondag, op 15 juni en 16 juni 2024. Dit bijzondere evenement is gericht op sporters met een verstandelijke beperking en omvat verschillende sporten, zoals handbal, inlineskaten en ijshockey. De sporters nemen deel met of zonder begeleiding en elke deelnemer heeft de kans om te winnen. Een inspirerend motto luidt: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al een winnaar” – Special Olympics.

Bij de Special Olympics werden dit jaar in totaal 96 vrijwilligers ingezet, verspreid over zowel zaterdag als zondag. Vrijwilligers uit diverse delen van het land kwamen ons ondersteunen. Hoewel grote evenementen in ons district zeker niet ongebruikelijk zijn, is het bijzondere aan de Special Olympics juist dat ze op meer dan 15 verschillende locaties plaatsvonden. Dit complexe logistieke aspect maakte het voor ons een waardevolle oefening. Gelukkig waren er nagenoeg geen ernstige letsels, maar vooral schaafwonden en blauwe plekken te melden. Een geslaagd weekend!

Het afgelopen weekend was voor de vrijwilligers van Rode Kruis dan ook een mooi en waardevol en vooral dankbaar evenement. Hoewel we te maken hadden met wat kleine regenbuien, kijken we samen met onze collega’s en de organisatie met trots terug op een geslaagd weekend .

Meest recente berichten