Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Training Heldin Oosterhout

Geplaatst op 07 juli 2022

De Heldin training richt zich op vrouwen (25-55 jaar) die graag met meer zelfvertrouwen willen handelen als er zich een noodsituatie voordoet. Factoren als een laag zelfbeeld, nare eerdere ervaringen, klein besteedbaar inkomen, taalachterstand, culturele factoren of een laag opleidingsniveau, kunnen belemmerend werken om effectief op te treden in zowel nood- als meer alledaagse situaties.

 

In de training Heldin, waar EHBO een integraal onderdeel van is, vinden vrouwen de Held in zichzelf en ze ontdekken hun talenten.

In de 6 bijeenkomsten leren de vrouwen praktische en sociale vaardigheden om met meer zelfvertrouwen te kunnen handelen als een acute noodsituatie thuis of in hun omgeving zich voordoet. Vrouwen leren wat stress is, wat stress met het lichaam en de mentale gezondheid kan doen en hoe ze weer kunnen ontspannen.

We werken aan verbaal en non-verbaal effectief communiceren.  Bij een acute noodsituatie moet je  immers met diverse mensen praten. Grenzen aangeven en nee durven zeggen, is een belangrijk onderdeel in deze training.  Ook leren de vrouwen dat je op verschillen manieren kunt omgaan met het gedrag en de weerstand van anderen mensen.

 

Inmiddels heb ik, Kim Jacobs, vrijwilliger bij het Rode Kruis 5 trainingen van gemiddeld 9 vrouwen per training, kunnen geven in Breda en Oosterhout. Barbara Dekkers heeft de EHBO-lessen verzorgd. De vrouwen zijn leergierig en zeer enthousiast over de inhoud van deze trainingen. Ze geven aan dat ze inzicht hebben gekregen hun eigen gedrag  en manier van communiceren. Ze hebben handvatten gekregen om sommige dingen anders aan te pakken. En we stonden stil bij hun eigen talenten, iets wat ze niet gewend zijn.

Uit de evaluaties blijkt dat ze zeer trots zijn op de 2 certificaten: EHBO en Heldin certificaat. Sommige vrouwen hebben niet eerder een diploma behaald.

Als trainer ben in supertrots op deze Heldinnen.

 

Tekst en foto van: Kim 

 

Meest recente berichten