Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Twee nieuwe voertuigen en aanhangers.

Geplaatst op 24 april 2024

Vandaag hebben we twee nieuwe voertuigen (Renault Master) van Van Mossel Autogroep ontvangen. De overdracht vond plaats op ons districtskantoor in Tilburg.

Deze voertuigen zijn multifunctioneel en zullen worden ingezet voor diverse taken, variërend van Evenementenhulp en noodhulp tot voedselhulp. Ze zijn zo ontworpen dat ze plaats bieden aan zeven mensen, waardoor ze ook kunnen worden ingezet ter ondersteuning bij grote calamiteiten.

Daarnaast hebben we ook twee nieuwe aanhangwagens in gebruik genomen. Deze zullen dienen als mobiele eerstehulpposten en Humanitaire Servicepunt. En staan altijd klaar om ingezet te worden.

Waarom 2 nieuwe voertuigen en aanhangers? De huidige voertuigen passen niet meer bij onze behoeften, en aan de milieueisen. We hebben met elkaar het besluit genomen om voertuigen aanschaffen, die milieuvriendelijk zijn dan de vorige. Ook kunnen de voertuigen en aanhangers breder ingezet worden. Dit heeft als voordeel dat we als district klaarstaan voor elke soort ramp en evenement mogelijk.

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer