Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Unicef op locatie

Geplaatst op 31 augustus 2022

Omdat er een groot aantal kinderen is op de tijdelijke vluchtelingenlocatie in Zevenbergen, is Unicef langs geweest om een kleine cursus aan de vrijwilligers te geven op deze locatie. Deze cursus was voor zowel de vrijwilligers van het Rode Kruis als voor inwoners van Zevenbergen die op vrijwillige basis meehelpen.
Deze cursus werd gegeven door Unicef omdat zij speciale middagen gaan organiseren voor deze kinderen, waarbij de kinderen ook echt weer kind kunnen zijn!

Tijdens de cursus werden belangrijke onderwerpen en tips en tops aangekaart. Ook werden er handvaten aangereikt zodat de vrijwilligers goed om kunnen gaan met kinderen. Een van de belangrijkste tips was: “Praat in het Nederlands tegen het kind en gebruik daarbij je handen en voeten!” Een mens, en vooral een kind, begrijpt heel snel de emotie en daarbij ook vaak wat je bedoelt.
Door deze cursus kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vrijwilligers van de gemeente Zevenbergen nog beter omgaan met deze kinderen, want een kind hoort kind te zijn!

Meest recente berichten