Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Unicef op locatie

Geplaatst op 31 augustus 2022

Omdat er een groot aantal kinderen is op de tijdelijke vluchtelingenlocatie in Zevenbergen, is Unicef langs geweest om een kleine cursus aan de vrijwilligers te geven op deze locatie. Deze cursus was voor zowel de vrijwilligers van het Rode Kruis als voor inwoners van Zevenbergen die op vrijwillige basis meehelpen.
Deze cursus werd gegeven door Unicef omdat zij speciale middagen gaan organiseren voor deze kinderen, waarbij de kinderen ook echt weer kind kunnen zijn!

Tijdens de cursus werden belangrijke onderwerpen en tips en tops aangekaart. Ook werden er handvaten aangereikt zodat de vrijwilligers goed om kunnen gaan met kinderen. Een van de belangrijkste tips was: “Praat in het Nederlands tegen het kind en gebruik daarbij je handen en voeten!” Een mens, en vooral een kind, begrijpt heel snel de emotie en daarbij ook vaak wat je bedoelt.
Door deze cursus kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis en de vrijwilligers van de gemeente Zevenbergen nog beter omgaan met deze kinderen, want een kind hoort kind te zijn!

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer