Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vluchteling locatie geopend, om druk in Ter Apel te verlagen.

Geplaatst op 22 juli 2022

Het zal je niet ontgaan zijn dat de situatie in Ter Apel schrijnend is: mensen die buiten slapen op stoelen, lange wachtrijen voor hulp, te weinig voorzieningen voor iedereen. Wij zien deze situatie en willen gaan ons inzetten om dit te veranderen. Het Rode Kruis, district Midden- en West-Brabant opent de komende weken meerdere locaties waar vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

(Tekst gaat veder onder foto)

Fotograaf: Anton Verbeek

Elk persoon heeft recht op de basis levensbehoeften. De opvanglocaties die worden ingericht in Midden- en West-Brabant zullen minimaal hier aan voldoen. Denk daarbij aan een dak boven het hoofd, genoeg slaapplekken, sanitaire voorzieningen en EHBO-posten. Daarnaast staan Rode Kruis medewerkers klaar om een luisterend oor te bieden. De mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek is iets waaraan elk mens in een noodsituatie behoefte aan kan hebben.

(Tekst gaat veder onder foto)

Fotograaf: Anton Verbeek

In de gemeenten Zevenbergen ondersteunen wij de opvanglocaties. Onze vrijwilligers ondersteunen de locaties bij de binnenkomende vluchtelingen, het bieden van een luisterend oor en eventueel hand- en spandiensten. 

 
Dit doen wij niet alleen. Het Rode Kruis District Midden- en West-Brabant werkt samen met de GGD, GHOR en lokale gemeenten zodat we deze mensen een waardig en veilig onderkomen kunnen geven. Wij als Rode Kruis kiezen geen partij, we kiezen voor de mensen in nood!  

Voor wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Want zie je het Rode Kruis, dan zie je Hulp.  

Fotograaf: Anton Verbeek

Meest recente berichten