Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vluchteling locatie geopend, om druk in Ter Apel te verlagen.

Geplaatst op 22 juli 2022

Het zal je niet ontgaan zijn dat de situatie in Ter Apel schrijnend is: mensen die buiten slapen op stoelen, lange wachtrijen voor hulp, te weinig voorzieningen voor iedereen. Wij zien deze situatie en willen gaan ons inzetten om dit te veranderen. Het Rode Kruis, district Midden- en West-Brabant opent de komende weken meerdere locaties waar vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

(Tekst gaat veder onder foto)

Fotograaf: Anton Verbeek

Elk persoon heeft recht op de basis levensbehoeften. De opvanglocaties die worden ingericht in Midden- en West-Brabant zullen minimaal hier aan voldoen. Denk daarbij aan een dak boven het hoofd, genoeg slaapplekken, sanitaire voorzieningen en EHBO-posten. Daarnaast staan Rode Kruis medewerkers klaar om een luisterend oor te bieden. De mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek is iets waaraan elk mens in een noodsituatie behoefte aan kan hebben.

(Tekst gaat veder onder foto)

Fotograaf: Anton Verbeek

In de gemeenten Zevenbergen ondersteunen wij de opvanglocaties. Onze vrijwilligers ondersteunen de locaties bij de binnenkomende vluchtelingen, het bieden van een luisterend oor en eventueel hand- en spandiensten. 

 
Dit doen wij niet alleen. Het Rode Kruis District Midden- en West-Brabant werkt samen met de GGD, GHOR en lokale gemeenten zodat we deze mensen een waardig en veilig onderkomen kunnen geven. Wij als Rode Kruis kiezen geen partij, we kiezen voor de mensen in nood!  

Voor wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Want zie je het Rode Kruis, dan zie je Hulp.  

Fotograaf: Anton Verbeek

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer