Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: André

Geplaatst op 22 maart 2023

Hallo allemaal, 


Mag ik mij voorstellen. Mijn naam is André van den Broek en ik ben sinds 2015 officieel vrijwilliger bij het Rode Kruis in Tilburg. 
Ik ben via deur tot deur werving gevraagd als stadsdeelcoördinator collecte voor Tilburg West, wat betekende dat ik ongeveer 250 collectanten moest aansturen. Wij als Team hadden toen rond de 700 collectanten in Tilburg. Later zijn wij een district geworden en is het Team van het district Midden- en West-Brabant doorgegroeid tot ongeveer 1500 collectanten. 
De laatste collecte hebben we gehouden in 2022. Toen is besloten door het Verenigingskantoor dat we landelijk stoppen met de collecte. Ons topjaar was 2021, toen hebben wij ruim 65.000 euro opgehaald in ons district en stonden wij landelijk op de 3de plaats. 


Na enkele jaren werd ik gevraagd door de manager van Tilburg of ik haar kon ondersteunen met de verhuizing van het kantoor in Tilburg die in december 2018 zou plaatsvinden. Toen hebben veel mensen mij leren kennen doordat ik met alle onderdelen van het Rode Kruis van doen kreeg. Na goed overleg en veel opruimen, hadden wij een draaiboek betreft wat wel en wat niet behouden werd. 
Tussentijds ging de manager weg en kreeg ik hulp van Helma van den Brink (lid van bestuur). Wij hadden goede gesprekken over wie wat zou doen. Zij de organisatie en ik de logistiek. Mede door de inzet van veel vrijwilligers en een verhuisbedrijf is de verhuizing goed gegaan. 

Doordat ik vrij goed op de hoogte was van wat waar stond en moest staan, werd ik gevraagd om huismeester te worden van kantoor Tilburg. Deze functie vervul ik nu bijna 5 jaar. 

Daarnaast doe ik ook ondersteuning op de andere locaties zoals vrij recent de voorbereiding op de verhuizing van ons oude kantoor in Bergen op Zoom naar de nieuwe locatie. 
De afgelopen jaren heb ik mij ook ingezet en beziggehouden met non-covid ritten naar de priklocaties, met name in Brabant. Nu help ik waar ik kan met begeleid vervoer. 
Samen met een team van ongeveer 20 mensen doen wij ritten door heel Nederland. Wij richten ons vooral op Zeeland, Brabant en Limburg en waar nodig helpen wij bij de opvang van vluchtelingen. Indien nodig doe ik ook logistieke ondersteuning bij evenementen in het district. Sinds mijn pensionering heb ik iets meer tijd voor het Rode Kruis en indien nodig weet men mij te vinden. 
 
André van den Broek 

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Kim

31 mei 2023

Ik ben al 30 jaar als vrijwilliger actief bij het Rode Kruis en ik heb diverse functies gehad. Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik ben meteen gestart als trainer Heldin en als gastdocent voor Skills voor jou en Hero of Humanity. Het leukste van mijn werk vind ik enthousiast voor een groep staan en mijn kennis op een creatieve, praktische, leuke en interactieve manier delen. Ik geef jullie graag een indruk van wat ik doe. Heldin EHBO Hero of Humanity Skills voor jou Mentale eerste hulp

Lees meer