Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Bart

Geplaatst op 11 januari 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje. Deze week is het Bart.

Mijn naam is Bart en ik ben sinds 2018 actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis. In dat jaar had ik eindelijk een cursus Uitgebreide EHBO gedaan en dacht “als ik hier niet mee bezig blijf, ben ik het allemaal snel weer vergeten”. Dus heb ik me aangemeld als evenementenhulpverlener met de intentie om af en toe eens een dienst te draaien.

Maar zoals dat gaat met vrijwilligerswerk waar je het naar je zin hebt, kwam van het een het ander. Inmiddels ben ik ook inzetbaar als biker en ben ik actief in het evenemententeam van locatie Tilburg om alles daar in goede banen te leiden. Als er ergens iets gebeurt waarbij onze ondersteuning nodig is, ga ik helpen waar ik kan. Denk aan de ontruiming van het dorp Herkenbosch bij de natuurbranden daar, de overstromingen in Limburg of onze vele inzetten bij de Covid-vaccinaties. Mijn voorkeur gaat uit naar het hulp verlenen aan gewonde of onwel geworden mensen, daarom draai ik het liefst de evenementen met een hoger risico en ben ik inmiddels lid van het noodhulpteam: we staan 24/7 klaar voor als zich ergens een groot incident voordoet en de hulpdiensten onze hulp vragen.

Bart Coppens

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer