Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Bart

Geplaatst op 11 januari 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje. Deze week is het Bart.

Mijn naam is Bart en ik ben sinds 2018 actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis. In dat jaar had ik eindelijk een cursus Uitgebreide EHBO gedaan en dacht “als ik hier niet mee bezig blijf, ben ik het allemaal snel weer vergeten”. Dus heb ik me aangemeld als evenementenhulpverlener met de intentie om af en toe eens een dienst te draaien.

Maar zoals dat gaat met vrijwilligerswerk waar je het naar je zin hebt, kwam van het een het ander. Inmiddels ben ik ook inzetbaar als biker en ben ik actief in het evenemententeam van locatie Tilburg om alles daar in goede banen te leiden. Als er ergens iets gebeurt waarbij onze ondersteuning nodig is, ga ik helpen waar ik kan. Denk aan de ontruiming van het dorp Herkenbosch bij de natuurbranden daar, de overstromingen in Limburg of onze vele inzetten bij de Covid-vaccinaties. Mijn voorkeur gaat uit naar het hulp verlenen aan gewonde of onwel geworden mensen, daarom draai ik het liefst de evenementen met een hoger risico en ben ik inmiddels lid van het noodhulpteam: we staan 24/7 klaar voor als zich ergens een groot incident voordoet en de hulpdiensten onze hulp vragen.

Bart Coppens

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer