Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Ben

Geplaatst op 19 september 2023

Hallo, mijn naam is Ben Lulofs. Begin jaren 90 heb ik mijn EHBO-diploma behaald. Vervolgens werd er niet veel mee gedaan, totdat mijn vrouw in de krant een advertentie zag staan van het Rode Kruis. Hierin stond dat ze op zoek waren naar vrijwilligers. Ze zei: “Dat is misschien wel iets voor jou!”. Dat was in 1999, en nu, inmiddels bijna 24 jaar later, ben ik er nog steeds!

In de rol van hulpverlener geeft het mij een fijn gevoel als een hulpvrager naar tevredenheid zijn of haar weg weer met een blij gezicht kan vervolgen. In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Zo heb ik in 2004 de opleiding tot centralist gevolgd. Ook ben ik bezig geweest als plaatsvervangend coördinator verbindingen. In 2005 ben ik daadwerkelijk coördinator geworden. Dat ben ik dus inmiddels alweer 18 jaar. 
Als coördinator zorg ik ervoor dat alles klaar staat voor een evenement. Denk hierbij aan de portofoons, de steunzenders en indien nodig de inrichting voor de meldkamer. Langzamerhand ben ik het stokje aan het doorgeven aan mijn plaatsvervanger en zoon Marcel. 

In 2007 ben ik, na lang aandringen van collega’s, naar de Vierdaagse in Nijmegen gegaan.  
Daar ben ik vervolgens maar liefst tien jaar als centralist actief geweest. Na deze periode vond ik het wel welletjes en ben ik meer de techniek in gegaan. Nu houd ik mij onder meer bezig met het beheer van de portofoons en alle (administratieve) werkzaamheden daaromheen.

Ook heb ik de opleiding tot instructeur verbindingen gevolgd. In 2017 ben ik zelf instructeur geworden. Sinds februari 2018 ben ik ook plaatsvervangend coördinator verbindingen van het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant. In deze functie zorg ik ervoor dat de aanvragen voor verbindingen op tijd binnen zijn en dat alles administratief wordt verwerkt. 

Meest recente berichten

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer