Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

Geplaatst op 02 augustus 2023

Ik ben Harm Eskes, 37 jaar, en sinds eind 2019 actief bij het Rode Kruis. Eerst in Wijchen en sinds anderhalf jaar in Tilburg.

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Voor nu is het voor mij vooral de combinatie tussen mij nuttig maken bij een inzet en dat doen met andere gemotiveerde en gezellige vrijwilligers met waar nodig de serieuze aanpak om de hulp te geven die nodig is.

Harm 

Meest recente berichten

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer