Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: John

Geplaatst op 19 april 2023

Even voorstellen, ik, John van Lint, zag voor het eerst het levenslicht op 19 juni 1962 (nu 60 jaar) in de jeneverstad Schiedam. Een zoon van – hoe kan het ook anders uit die stad – een distilleerderij/slijtersfamilie. Ik ben accountant, accountingmanager-controller en bedrijfseconometrist. Mijn vrouw Patricia is een Surinaamse strafrechtjuriste, die je beter niet tegen kunt komen bij het Openbaar Ministerie (OM) of de rechtbanken in Breda en Middelburg. 
Toen we naar Zevenbergen verhuisden, begon ik met het volgen van spinninglessen. Dit resulteerde in spinningmarathons voor goede doelen zoals onder andere KiKa, Heroes for Heroes en Stichting The Air Team CF. 
 
Naast het sportieve spinning zet ik mij ook vrijwillig in voor JINC. Deze organisatie helpt jongeren op weg naar werk. Zij vecht voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Ik hoop op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen dat jongeren in aanraking komen met politie en justitie. 
 
Met het uitbreken van de Covid-19 pandemie in maart 2020 viel het werk op locatie bij mijn cliënten voor een heel groot weg en veranderde dit in online thuiswerk. Ook werden spinningmarathons geannuleerd en projecten van JINC afgeblazen. Ook de bijeenkomsten van de fraudewerkgroep van de beroepsorganisatie waarin ik participeer worden momenteel online georganiseerd. Door dit alles heb ik jammer genoeg mijn “oude” diesel maar de deur uitgedaan. 
 
Gelukkig zag ik al dat het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant opzoek was naar een vrijwilliger voor haar vrijwilligersadministratie. Slechts enkele dagen na het schrijven van mijn motivatiebrief werd ik door Piet van der Bosch gebeld of ik geen zin had om iets te betekenen voor Financiën van dit district, gezien mijn achtergrond. Ik hapte uiteraard direct toe wat resulteerde in een uiterste plezierig gesprek in de zomer van het jaar 2020 en ben ik in november van dat jaar gestart als vrijwilliger financiën op de vestiging Tilburg. 

Het werd mij op de eerste werkdag al duidelijk dat ik de uiterst uitdagende taak kreeg om wat meer structuur te brengen in de financiële administratie van het district. Gezien het jaar 2020 ten einde liep moest er ook een jaarrekening over dat jaar worden samengesteld. Nu enige tijd later kijk ik terug op een tijd vol productiviteit en die ook nog eens oergezellig was en daarom zeker door mij gecontinueerd zal worden. Het enthousiasme bij het Rode Kruis heeft me gebracht dat ik een aantal malen als host op vaccinatielocaties heb meegelopen. Met als mooie bijvangst dat ik eind maart mijn basis certificaat EHBO op zak heb. 

John van Lint 

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer