Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

Geplaatst op 30 augustus 2023

Mijn naam is Nathalie en ik ben sinds augustus 2019 vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ik werk als roostermaker op de Jozefmavo, een VMBO school in Tilburg. Inmiddels werk ik daar in september alweer 6 jaar. In mijn vrije tijd lees ik graag en houd ik van handwerken. 
 
Voordat ik bij het Rode Kruis kwam heb ik 12,5 jaar in de ouderenzorg gewerkt. Omdat ik van baan wisselde, maar graag iets met zorg wilde blijven doen, ben ik in een Flexpool in de ouderenzorg gaan werken. De tijden die ik daar kon werken, maakten dat ik dagen werkte van 7.00 – 23.00 uur. 
Ik ben moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 23, 21 en 19 jaar, 2 jongens en een meisje (Jarod, Riley en Skylar). Mijn kinderen vonden dat op een gegeven moment niet meer zo leuk, dus werken in de Flexpool was niet de oplossing. Toen zag ik, volgens mij op Facebook, een oproep voor vrijwilligers voor het Rode Kruis, ik ben toen naar een infoavond geweest en heb me aangemeld als vrijwilliger. 
 
Net toen ik een beetje wist hoe het allemaal werkte bij het Rode Kruis kwam de coronapandemie. Daardoor kon ik geen inzetten meer doen bij evenementen. Gelukkig is dat nu wel weer mogelijk. Ik houd van sport, voornamelijk voetbal- en hardloopevenementen vind ik fantastisch om te kijken. Dit kan ik door mijn inzetten mooi combineren. 
 
Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht. 
 
Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 
 
Nathalie Konijnenburg 

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Jan-Hein

12 juli 2023

Toen het vrijwilligerswerk wat ik voorheen deed op hield, ben ik me gaan oriënteren op ander vrijwilligerswerk. Met in het achterhoofd o.a. de vraag “Wat moet ik doen als er nu iemand onwel wordt op straat?” ben ik ruim 3,5 jaar geleden bij het Rode Kruis terechtgekomen.  Mijn rol binnen het Rode Kruis is evenementen eerstehulpverlener. Sociale interactie Leuk om voor te werken

Lees meer