Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

Geplaatst op 30 augustus 2023

Mijn naam is Nathalie en ik ben sinds augustus 2019 vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ik werk als roostermaker op de Jozefmavo, een VMBO school in Tilburg. Inmiddels werk ik daar in september alweer 6 jaar. In mijn vrije tijd lees ik graag en houd ik van handwerken. 
 
Voordat ik bij het Rode Kruis kwam heb ik 12,5 jaar in de ouderenzorg gewerkt. Omdat ik van baan wisselde, maar graag iets met zorg wilde blijven doen, ben ik in een Flexpool in de ouderenzorg gaan werken. De tijden die ik daar kon werken, maakten dat ik dagen werkte van 7.00 – 23.00 uur. 
Ik ben moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 23, 21 en 19 jaar, 2 jongens en een meisje (Jarod, Riley en Skylar). Mijn kinderen vonden dat op een gegeven moment niet meer zo leuk, dus werken in de Flexpool was niet de oplossing. Toen zag ik, volgens mij op Facebook, een oproep voor vrijwilligers voor het Rode Kruis, ik ben toen naar een infoavond geweest en heb me aangemeld als vrijwilliger. 
 
Net toen ik een beetje wist hoe het allemaal werkte bij het Rode Kruis kwam de coronapandemie. Daardoor kon ik geen inzetten meer doen bij evenementen. Gelukkig is dat nu wel weer mogelijk. Ik houd van sport, voornamelijk voetbal- en hardloopevenementen vind ik fantastisch om te kijken. Dit kan ik door mijn inzetten mooi combineren. 
 
Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht. 
 
Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 
 
Nathalie Konijnenburg 

Meest recente berichten