Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Renate

Geplaatst op 05 april 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje.

Deze week is het Renate.

”Hoi Allemaal! 

Ik zal mij even kort voorstellen. 

Mijn naam is Renate Horsman, ben 37 jaar en woonachtig in Rijen. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige kids, een zoon en een dochter van 14 en 10 jaar oud. 

Ik heb altijd in de zorg gewerkt als Ambulant Begeleider en nu zet ik me in voor het Rode Kruis. Ik werk als districtscoördinator van de contactcirkel. De contactcirkel zorgt ervoor dat ouderen in zicht blijven en dat ze 5 dagen per week gebeld worden om te vragen of alles goed gaat. Een super initiatief! Mijn doel is om de contactcirkel weer op de kaart te krijgen samen met een leuke groep collega’s en alle vrijwilligers die hieraan meehelpen. Het belangrijkste is om te zorgen dat de ouderen in zicht blijven en bijvoorbeeld niet dagen of weken lang alleen in huis liggen bij een val of iets anders. 

Ik krijg hier veel energie van, hopelijk komt de contactcirkel weer goed op de kaart en gaan in 2023 alle contactcirkels weer goed lopen. 

Het is een leuk team om mee samen te werken en ik ga dan ook elke keer weer vrolijk naar het Rode Kruis.   

Ik hoop jullie allemaal snel een keer te zien! 

Liefs Renate”

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer