Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Renate

Geplaatst op 05 april 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje.

Deze week is het Renate.

”Hoi Allemaal! 

Ik zal mij even kort voorstellen. 

Mijn naam is Renate Horsman, ben 37 jaar en woonachtig in Rijen. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige kids, een zoon en een dochter van 14 en 10 jaar oud. 

Ik heb altijd in de zorg gewerkt als Ambulant Begeleider en nu zet ik me in voor het Rode Kruis. Ik werk als districtscoördinator van de contactcirkel. De contactcirkel zorgt ervoor dat ouderen in zicht blijven en dat ze 5 dagen per week gebeld worden om te vragen of alles goed gaat. Een super initiatief! Mijn doel is om de contactcirkel weer op de kaart te krijgen samen met een leuke groep collega’s en alle vrijwilligers die hieraan meehelpen. Het belangrijkste is om te zorgen dat de ouderen in zicht blijven en bijvoorbeeld niet dagen of weken lang alleen in huis liggen bij een val of iets anders. 

Ik krijg hier veel energie van, hopelijk komt de contactcirkel weer goed op de kaart en gaan in 2023 alle contactcirkels weer goed lopen. 

Het is een leuk team om mee samen te werken en ik ga dan ook elke keer weer vrolijk naar het Rode Kruis.   

Ik hoop jullie allemaal snel een keer te zien! 

Liefs Renate”

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Kim

31 mei 2023

Ik ben al 30 jaar als vrijwilliger actief bij het Rode Kruis en ik heb diverse functies gehad. Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik ben meteen gestart als trainer Heldin en als gastdocent voor Skills voor jou en Hero of Humanity. Het leukste van mijn werk vind ik enthousiast voor een groep staan en mijn kennis op een creatieve, praktische, leuke en interactieve manier delen. Ik geef jullie graag een indruk van wat ik doe. Heldin EHBO Hero of Humanity Skills voor jou Mentale eerste hulp

Lees meer