Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Ronald

Geplaatst op 10 mei 2023

Mijn naam is Ronald Lafort en ik ben nu al weer een paar jaar actief bij het Rode Kruis. Zoals in het interview voor het Covid herinneringsboek “Buitengewoon Betrokken” staat ben ik een fulltime vrijwilliger. Nummer één op mijn lijst is mensen helpen op allerlei gebied. Dat gaat dus van hulp verlenen bij voetbal, muziek evenementen, sport evenementen, vluchtelingen en covid, kortom eigenlijk van alles. Daarnaast vind ik het fijn om alle taken op te pakken. Zo ben ik evenementen coördinator op twee afdelingen en dit begint dus bij het helpen van organisatoren. Hoe regelen we gezamenlijk een mooi en veilig evenement? En dat moet dus worden doorgevoerd naar de bezoekers.

Ook is het heel belangrijk om de vrijwilligers een goed gevoel te geven zodat ze zich gezien en gehoord voelen. In mijn werkzame verleden als manager en leidinggevende in de handel heb ik ervaring kunnen opdoen die ik hoop nuttig te gebruiken binnen het Rode Kruis. Ik vind het fijn om nieuwe collega’s wegwijs te maken in het veld en ze met opbouwende kritiek verder vertrouwen te geven zodat ze het ook eens aan te durven om eens buiten ons district te kijken. Zelf doe ik dit ook graag. Denk aan Pinkpop en de Vierdaagse van Nijmegen of een marathon en muziek evenementen. Kijken in andermans keuken noem ik het vaak. Ook zij werken met dezelfde regels maar hoe gaan zij daarmee om en kan ik die tips misschien kwijt in ons district? Het is dan ook heel leuk om collega’s tegen te komen in het land waar ik al eerder contact mee heb gehad. Veelzijdigheid is het kernwoord voor mij en voor het Rode Kruis. 

Al met al vliegen de uren, dagen, weken en maanden voorbij en af en toe stap ik even terug om mezelf weer op te laden. Echter lang zonder inzetten is niets voor mij. 

Ronald Lafort 

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer