Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Ronald

Geplaatst op 10 mei 2023

Mijn naam is Ronald Lafort en ik ben nu al weer een paar jaar actief bij het Rode Kruis. Zoals in het interview voor het Covid herinneringsboek “Buitengewoon Betrokken” staat ben ik een fulltime vrijwilliger. Nummer één op mijn lijst is mensen helpen op allerlei gebied. Dat gaat dus van hulp verlenen bij voetbal, muziek evenementen, sport evenementen, vluchtelingen en covid, kortom eigenlijk van alles. Daarnaast vind ik het fijn om alle taken op te pakken. Zo ben ik evenementen coördinator op twee afdelingen en dit begint dus bij het helpen van organisatoren. Hoe regelen we gezamenlijk een mooi en veilig evenement? En dat moet dus worden doorgevoerd naar de bezoekers.

Ook is het heel belangrijk om de vrijwilligers een goed gevoel te geven zodat ze zich gezien en gehoord voelen. In mijn werkzame verleden als manager en leidinggevende in de handel heb ik ervaring kunnen opdoen die ik hoop nuttig te gebruiken binnen het Rode Kruis. Ik vind het fijn om nieuwe collega’s wegwijs te maken in het veld en ze met opbouwende kritiek verder vertrouwen te geven zodat ze het ook eens aan te durven om eens buiten ons district te kijken. Zelf doe ik dit ook graag. Denk aan Pinkpop en de Vierdaagse van Nijmegen of een marathon en muziek evenementen. Kijken in andermans keuken noem ik het vaak. Ook zij werken met dezelfde regels maar hoe gaan zij daarmee om en kan ik die tips misschien kwijt in ons district? Het is dan ook heel leuk om collega’s tegen te komen in het land waar ik al eerder contact mee heb gehad. Veelzijdigheid is het kernwoord voor mij en voor het Rode Kruis. 

Al met al vliegen de uren, dagen, weken en maanden voorbij en af en toe stap ik even terug om mezelf weer op te laden. Echter lang zonder inzetten is niets voor mij. 

Ronald Lafort 

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Kim

31 mei 2023

Ik ben al 30 jaar als vrijwilliger actief bij het Rode Kruis en ik heb diverse functies gehad. Toen ik met pensioen ging, kreeg ik meer tijd voor vrijwilligerswerk. Ik ben meteen gestart als trainer Heldin en als gastdocent voor Skills voor jou en Hero of Humanity. Het leukste van mijn werk vind ik enthousiast voor een groep staan en mijn kennis op een creatieve, praktische, leuke en interactieve manier delen. Ik geef jullie graag een indruk van wat ik doe. Heldin EHBO Hero of Humanity Skills voor jou Mentale eerste hulp

Lees meer