Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in beeld: Ronald

Geplaatst op 10 mei 2023

Mijn naam is Ronald Lafort en ik ben nu al weer een paar jaar actief bij het Rode Kruis. Zoals in het interview voor het Covid herinneringsboek “Buitengewoon Betrokken” staat ben ik een fulltime vrijwilliger. Nummer één op mijn lijst is mensen helpen op allerlei gebied. Dat gaat dus van hulp verlenen bij voetbal, muziek evenementen, sport evenementen, vluchtelingen en covid, kortom eigenlijk van alles. Daarnaast vind ik het fijn om alle taken op te pakken. Zo ben ik evenementen coördinator op twee afdelingen en dit begint dus bij het helpen van organisatoren. Hoe regelen we gezamenlijk een mooi en veilig evenement? En dat moet dus worden doorgevoerd naar de bezoekers.

Ook is het heel belangrijk om de vrijwilligers een goed gevoel te geven zodat ze zich gezien en gehoord voelen. In mijn werkzame verleden als manager en leidinggevende in de handel heb ik ervaring kunnen opdoen die ik hoop nuttig te gebruiken binnen het Rode Kruis. Ik vind het fijn om nieuwe collega’s wegwijs te maken in het veld en ze met opbouwende kritiek verder vertrouwen te geven zodat ze het ook eens aan te durven om eens buiten ons district te kijken. Zelf doe ik dit ook graag. Denk aan Pinkpop en de Vierdaagse van Nijmegen of een marathon en muziek evenementen. Kijken in andermans keuken noem ik het vaak. Ook zij werken met dezelfde regels maar hoe gaan zij daarmee om en kan ik die tips misschien kwijt in ons district? Het is dan ook heel leuk om collega’s tegen te komen in het land waar ik al eerder contact mee heb gehad. Veelzijdigheid is het kernwoord voor mij en voor het Rode Kruis. 

Al met al vliegen de uren, dagen, weken en maanden voorbij en af en toe stap ik even terug om mezelf weer op te laden. Echter lang zonder inzetten is niets voor mij. 

Ronald Lafort 

Meest recente berichten

Pulling Feestavond 4 mei

15 mei 2024

Op 4 mei vond een bijzondere avond plaats: de Pulling Feestavond. In meerdere opzichten was het een memorabele gebeurtenis. Oorspronkelijk zou het evenement om 14.00 uur beginnen, maar vanwege de overvloedige neerslag op 3 mei besloot de organisatie alleen de feestavond door te laten gaan.

Lees meer

Twee nieuwe voertuigen en aanhangers.

24 april 2024

Vandaag was een officiële dag voor ons, aangezien we twee nieuwe voertuigen (Renault Master) hebben verwelkomd, gekocht bij Van Mossel Autogroep. De overdracht vond plaats op ons districtskantoor in Tilburg.

Lees meer