Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

We maken ouderen er bewust van om genoeg water te drinken.

Geplaatst op 09 juni 2023

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt voor elke situatie. Mensen die minder gezond of ouderen zijn lopen het meeste risico tijdens de warme dagen. Drink voldoende water en blijf binnen tijdens de warmste uren van de dag.

In het verzorgingshuis Heksenwiel in Breda geven vrijwilligers uitleg aan ouderen en doen samen een snelle check, zodat ook zij goed voorbereid zijn op de aankomende hitte.  De snelle check is bedoeld om zich voor te bereiden op warme dagen. Dit houdt in dat je genoeg water drinkt en zoveel mogelijk binnenblijft tijdens de zonuren. De drink-draaischijf die speciaal is ontwikkeld voor ouderen, kan bijhouden hoeveel water ze drinken op warme dagen, wat gezondheidsproblemen voorkomt.

Het is niet alleen van belang voor ouderen, maar voor iedereen! Wees dus goed voorbereid en download de draaischijf en de flyer snelle checks, zo ben je ook goed voorbereid op warme dagen!

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer