Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

We maken ouderen er bewust van om genoeg water te drinken.

Geplaatst op 09 juni 2023

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt voor elke situatie. Mensen die minder gezond of ouderen zijn lopen het meeste risico tijdens de warme dagen. Drink voldoende water en blijf binnen tijdens de warmste uren van de dag.

In het verzorgingshuis Heksenwiel in Breda geven vrijwilligers uitleg aan ouderen en doen samen een snelle check, zodat ook zij goed voorbereid zijn op de aankomende hitte.  De snelle check is bedoeld om zich voor te bereiden op warme dagen. Dit houdt in dat je genoeg water drinkt en zoveel mogelijk binnenblijft tijdens de zonuren. De drink-draaischijf die speciaal is ontwikkeld voor ouderen, kan bijhouden hoeveel water ze drinken op warme dagen, wat gezondheidsproblemen voorkomt.

Het is niet alleen van belang voor ouderen, maar voor iedereen! Wees dus goed voorbereid en download de draaischijf en de flyer snelle checks, zo ben je ook goed voorbereid op warme dagen!

Meest recente berichten

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer