Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Word lid van de Club van 100

Geplaatst op 09 augustus 2022

Help jij het Rode Kruis helpen?  Word lid van de Club van 100! 

Onze Activiteiten:  

Het Rode Kruis Midden- en West-Brabant helpt mensen zowel in noodsituaties als tijdens georganiseerde evenementen.  

Onze 600 vrijwilligers zorgen dat ouderen veilig buiten komen als een verzorgingstehuis ontruimd wordt in geval van brand. Op festivals bemensen ze EHBO-posten, behandelen blaren en ander ongemak. Ze scholen anderen in het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken, informeren scholieren over humanitair oorlogsrecht en trainen anderen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie.  Het Rode Kruis Midden- en West-Brabant werkt vanuit een groot aantal locaties, namelijk: Oisterwijk/Hilvarenbeek, Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Fijnaart en Roosendaal.  

De activiteiten die onze vrijwilligers uitvoeren zijn mogelijk dankzij giften van particulieren en bedrijven die ons een warm hart toedragen. Daarom collecteren we elk jaar. Maar we zijn ook op zoek naar steun voor de lange termijn en willen daar ook iets voor terug doen. Het Rode Kruis Midden- en West-Brabant richtte daarom de Club van 100 op. Leden van deze club doneren jaarlijks minimaal 100 euro. 

Wat zijn de voordelen? 

Je vraagt zich af wat je aan dit lidmaatschap hebt? Behalve dat je ons helpt, krijg je bijvoorbeeld korting op een EHBO-cursus voor jouw medewerkers. Wij kunnen in het kader van een maatschappelijk project bij jouw bedrijf een expositie organiseren, zoals Kind onder Vuur. Naast al deze voordelen organiseren we ook elk jaar een gala-avond voor de leden van de Club van 100. Tijdens deze avond kan je beter kennis maken met het Rode Kruis. Ook kan je tijdens dit gala met andere leden netwerken! 

Wil je meer weten over de Club van 100? 

Bel of mail ons dan via: T 013-542 5163 of secretariaat.districtmwb@rodekruis.nl. Of loop van maandag t/m vrijdag morgen eens binnen op ons kantoor in Tilburg op Centaurusweg 57. 

Het lidmaatschap  

Deelname aan de Club van 100 is per kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Natuurlijk kan je jaarlijks opzeggen. Je ontvangt van ons een factuur met het door jou toegezegde donatiebedrag. 

Overal ter wereld handelen wij volgens dezelfde zeven grondbeginselen: 
• Menslievendheid  
• Onpartijdigheid  
• Neutraliteit  
• Onafhankelijkheid  
• Vrijwilligheid  
• Eenheid  
• Algemeenheid  
  
Voor ons betekenen deze grondbeginselen dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid. Dat mensen in de grootste nood als eerste moeten worden geholpen. Dat hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening hierbij niet ter zake doet. Dat we geen partij kiezen in conflicten, behalve die van de slachtoffers. Dat we ons niet laten leiden door overheden en hun voor- of afkeuren. Dat we onze hulp professioneel voorbereiden maar vrijwillig bieden. Dat we wereldwijd een beweging van Rode Kruis en Rode Halve Maan-organisaties vormen die elkaar helpen en bijstaan op basis van gelijkwaardigheid.  Wil je meer weten over de Club van 100? Of wil je meteen lid worden van de Club van 100? 

Bel of mail ons dan via: T 013-542 5163 of secretariaat.districtmwb@rodekruis.nl. 

Meest recente berichten

Goed voorbereid

27 maart 2024

Ben je voorbereid op een grote ramp of persoonlijke noodsituatie? Hoewel we hopen dat het nooit gebeurt, kan iedereen in een noodsituatie belanden. Het is dan belangrijk om te weten wat te doen. Het Rode Kruis biedt voorlichting om mensen te helpen zichzelf en anderen te helpen in noodgevallen, problemen te voorkomen en te weten wat te doen als het misgaat. Op deze manier zorgen we samen voor ieders veiligheid.

Lees meer
rode kruis helpt bij uitdelen voedselpakketten

Bevolkingszorg

11 augustus 2022

Soms moeten mensen hun huis uit of komen ze niet meer thuis  Soms moeten mensen hun huis uit bijvoo...

Lees meer