Word vrijwilliger Doneer

AED-database niet langer in de EHBO-app

Geplaatst op: 27 februari 2020

Het Rode Kruis sluit zijn openbare AED-database in de Rode Kruis EHBO-app. Hoewel de hulporganisatie groot voorstander is van een openbare plek waar alle AED’s van Nederland te vinden zijn, kan zij zelf niet langer de bestaande database in de lucht houden. 

Het Rode Kruis werkt al een aantal jaar aan het verbeteren van de database, maar stuit op het feit dat de benodigde capaciteit en middelen ontbreken om de AED database op een goed niveau te krijgen en te houden. In Nederland zijn eigenaren niet verplicht hun AED te registreren.

“Zonder grote inspanning lukt het helaas niet om te komen tot de complete en betrouwbare database die we voor ogen hadden. Nu dat onhaalbaar blijkt, kunnen we niet anders dan de database sluiten.”, verklaart Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis.

Conclusie

“De kracht van ons systeem was dat alle Nederlanders AED’s konden aanmelden, maar dat blijkt na veelvuldige inzet van onze mensen onvoldoende te gebeuren. Wij hebben hard gewerkt aan het verbeteren van de database, maar zijn nu tot de conclusie gekomen dat de gewenste verbeteringen uitbleven. Met dit inzicht is het onwenselijk om de database nog langer aan te bieden,” aldus Nijhof.

Bewustmaken

Ook zonder AED-database in de EHBO-app blijft het Rode Kruis zich inzetten om zoveel mogelijk mensen in Nederland bewust te maken van het belang van reanimatie en het gebruik van de AED, zo laat Nijhof weten.Lees uitgebreider over sluiting AED-databaseGa direct naar de EHBO-app in de Apple App StoreGa direct naar de EHBO-app in de Google Play Store

Meest recente berichten