Alarmerende trend: luchtaanvallen op burgers in Jemen

Nieuwsbericht

Alarmerende trend: luchtaanvallen op burgers in Jemen


[avia_codeblock_placeholder uid="0"]

Met grote angst zagen dorpsbewoners dat er iets naar beneden kwam. Niet veel later volgde een zware explosie. 


Afgelopen vrijdag ging het verschrikkelijk mis in het dorpje Mahda, in het noordwesten van Jemen. Een luchtaanval maakte een woning volledig met de grond gelijk: negen familieleden kwamen om. Het oudste slachtoffer was 80, het jongste 3.

“Onze collega’s hebben het dorp bezocht en zagen een grote krater op de plaats van impact,” zegt het hoofd van het internationale Rode Kruis in Jemen, Alexandre Faite.


Veel te grote prijs


De aanval is de meest recente in een serie van luchtaanvallen in Jemen. Tientallen burgers zijn hierbij omgekomen. “We betreuren ten zeerste de trend waarbij publieke plekken zoals markten en huizen een doelwit worden,” zegt Faite.

Het Rode Kruis roept alle betrokken partijen op om burgers en burgergebouwen buiten de strijd te houden. “Dit gaat lijnrecht in tegen alle basisbeginselen van het oorlogsrecht en moet onmiddellijk stoppen. Burgers betalen een veel te grote prijs in dit conflict.”


Hoe kan jij de mensen in Jemen helpen?


Door geweld, hongersnood en cholera zijn duizenden mensen in Jemen in levensgevaar. Het Rode Kruis opent giro 6868 om geld in te zamelen voor medische hulp, schoon drinkwater en medicijnen.

“Burgers betalen een veel te grote prijs in dit conflict.”

Alexandre FaiteHoofd ICRC Jemen

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte
X
- Enter Your Location -
- or -
×