Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis biedt gratis online thuiscursus EHBO aan

Geplaatst op 31 maart 2020

Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis, via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties.

Nu er veel mensen thuis zijn en wellicht tijd over hebben, is dit een mooi moment om de cursus te volgen. En een ongelukje zal misschien ook nu juist vaker thuis plaatsvinden. De online thuiscursus EHBO komt dan goed van pas.

Je kunt de cursus in je eentje volgen, of samen met je partner of huisgenoten. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij brandwonden, huidwonden, bloedingen, verslikking en letsels die worden opgelopen door contact met dieren en planten. Als je alles hebt doorlopen ontvang je van het Rode Kruis een digitaal bewijs van deelname.

Update

De gratis online thuiscursus was beschikbaar t/m 31 mei 2020. 

 • Krijg ik een EHBO-certificaat als ik de thuiscursus afgerond heb?

  Nee, als je de thuiscursus volledig hebt doorlopen, krijg je van het Rode Kruis een digitaal bewijs van deelname. Een EHBO-certificaat krijg je pas als je een volledige EHBO-cursus hebt gedaan en met goed gevolg het afgelegd. De thuiscursus is een korte cursus voor mensen die het leuk vinden om aan de slag te gaan met EHBO en te leren hoe zij eerste hulp verlenen bij een aantal EHBO-situaties.

 • Kan ik de thuiscursus doen ter vervanging van een herhalingscursus?

  Nee. Deze thuiscursus is geen vervanging voor de herhalingscursus. In deze thuiscursus wordt slechts een deel van de onderwerpen behandeld die onderdeel van zijn de herhalingscursus. Om je EHBO-certificaat te verlengen en je kennis weer helemaal op te frissen, moet je een volledige herhalingscursus volgen.

 • Ik heb de online thuiscursus besteld, maar ik heb nog geen wachtwoord ontvangen. Wat nu?

  Om de cursus te kunnen volgen, heb je toegang nodig tot de digitale leeromgeving (CAS). In CAS vind je informatie over de cursus waarvoor je je hebt aangemeld.
  Wij maken voor jou een account aan om in te loggen op de digitale leeromgeving (CAS). Je ontvangt binnen 24 uur (rond 03.00 uur de komende nacht) een aparte e-mail met jouw wachtwoord om in te loggen. Wanneer je je wachtwoord hebt ontvangen, kan je met je mailadres en wachtwoord inloggen bij eerstehulp.rodekruis.nl en starten met de online thuiscursus.

 • Ik wil niet 24 uur wachten, ik wil direct starten. Kan dat?

  Je kunt direct starten, maar dat kan alleen als je nog geen bestaande cursusaccount hebt. Als je nog geen bestaande cursusaccount hebt, kan je de volgende stappen doorlopen:

  1. Plaats in de webshop je bestelling.
  2. Ga naar het cursus administratie systeem eerstehulp.rodekruis.nl
  3. Vul bij de link ‘wachtwoord vergeten’ jouw e-mailadres in dat je hebt gebruikt bij het plaatsen van de bestelling in deze webshop. Vul hier géén gebruikersnaam in (!) en klik op ‘Verzenden’.
  4. Je ontvangt een mail met daarin een nieuw wachtwoord. Je kunt nu op basis van jouw e-mailadres en (nieuwe) wachtwoord inloggen in het cursussysteem eerstehulp.rodekruis.nl en direct starten met de online module.
 • Hoe vaak kan ik een cursus bestellen?

  Je kunt per bestelling 1 keer de online cursus bestellen. Bij je bestelling vul je de naam van de cursist die de cursus gaat volgen. Nadat je bent aangemeld voor de cursus, kan je deze een jaar lang inzien en ook herhalen.

Wil je meer weten over EHBO en gezondheid?