Sport in juni mee voor hulp aan vluchtelingen

Ik doe mee!
Verberg
Word vrijwilliger Doneer

Giro 7244 open voor hulpverlening tijdens coronacrisis

Geplaatst op: 7 mei 2020

Het coronavirus raakt mensen in Nederland en over de hele wereld. Vanaf het begin van deze crisis draaien onze hulpverleners overuren om de meest kwetsbaren te helpen en zorgpersoneel te ondersteunen. Dit doen we in 153 landen wereldwijd. Om dat vol te houden, is jouw steun hard nodig. Daarom hebben we giro 7244 geopend voor onze hulpverlening tijdens de coronacrisis.

Om onze hulp vol te houden, is jouw hulp hard nodig. Want wij zijn overal, maar zonder jou nergens. Help je mee? Doneer op giro 7244 (IBAN NL19 INGB 0000 0072 44) om onze hulpverlening te steunen in Nederland, het Caribisch gebied en op kwetsbare plekken wereldwijd.

Hulp wereldwijd

Het coronavirus heeft een impact op mensen wereldwijd, maar sommige groepen worden extra hard getroffen. Zij leefden al onder onzekere omstandigheden, en de pandemie verslechtert hun situatie nog verder. We maken ons bijvoorbeeld zorgen om dagloners, mensen zonder arbeidscontract die iedere dag een inkomen bij elkaar moeten schrapen. Zij hebben van de ene op de andere dag geen inkomsten meer en omdat er vaak geen sociaal vangnet is, ligt honger op de loer. Daarnaast worden vluchtelingen, mensen in conflictgebieden en slachtoffers van natuurrampen extra hard getroffen door de crisis.

Het Rode Kruis biedt hulp bij de bestrijding van de coronacrisis in maar liefst 153 landen wereldwijd. Onze hulpacties verschillen per land. We delen bijvoorbeeld voedselpakketten uit, bieden onderdak aan gestrande arbeidsmigranten en geven voorlichting om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wil je meer weten over Corona?