Word vrijwilliger Doneer

WhatsApp-Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

Geplaatst op: 14 mei 2020

De Rode Kruis Hulplijn is nu ook bereikbaar voor mensen die geen Nederlands spreken. Hebben zij een luisterend oor, advies of extra hulp nodig tijdens de coronacrisis? Bijvoorbeeld omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten? Dan kunnen ze terecht bij speciale WhatsApp-nummers. Deze vind je hieronder. De hulplijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Arabisch

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Arabisch via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158055. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

Tamazight (Berbers)

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Tamazight (Berbers) via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158055. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

https://www.youtube-nocookie.com/embed/4TC9P06u9QU?feature=oembedhttps://www.youtube-nocookie.com/embed/DIzjzhdJ3_4?feature=oembed

Turks

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Turks via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158053. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

Chinees (Mandarijn en Kantonees)

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Chinees (Mandarijn en Kantonees) via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158057. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

Portugees

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Portugees via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158083. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

Pools

Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Je kunt de Rode Kruis Hulplijn nu ook bereiken in het Pools via WhatsApp. Stuur een (voice-)berichtje naar 06-48158064. Een Rode Kruis-vrijwilliger belt je terug.

Ben je benieuwd hoe de WhatsApp-Hulplijn werkt en wie je er naartoe kan doorverwijzen? Klik dan hier.

Meest recente berichten