Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Dankzij de Rabobank zijn we met 2 nieuwe bikes klaar voor het evenementen seizoen

Geplaatst op 27 februari 2021

Vanuit het Stimuleringsfonds van de Rabobank Noord-Limburg hebben we 2 gloednieuwe mountainbike kunnen aanschaffen.

De huidige en eerste generatie fietsen voldoen niet meer aan de huidige wensen en eisen, waaraan het bike-team tegenwoordig moet voldoen. Het bike-team is de laatste jaren steeds vaker een vervanger geworden van de bus of auto op een evenement. Op de fiets zijn we veel flexibeler en vaak ook sneller ter plaatse bij een hulpvrager. Een Biker kan bij een loop evenement bijvoorbeeld makkelijk even langs de deelnemers rijden terwijl een bus vaak hierachter moet blijven.

Deze mountainbikes vervangen kost veel geld, hiervoor hebben we een verzoek ingediend bij Rabobank Noord-Limburg, voor een bijdrage uit het stimuleringsfonds. We zijn zeer blij met de toekenning waardoor we dit mogelijk hebben kunnen maken.

Samen met de Giant store in Venlo hebben we een Giant mountainbike uitgezocht welke zeer geschikt is voor alle terreinen en hulpverlening. Ze zijn na de levering opnieuw gespoten en in de juiste huisstijl gebracht. Vervolgens aangevuld met de juiste extra’s zoals verlichting, sloten, afneembare tassen, bidonhouders, fietspompen,  reparatie setjes etc.

De bikers werken altijd in een duo. Een fiets is daarom uitgerust met een nieuwe Haertsine AED. De andere tas is gevuld met verbandmiddelen net zoals alle andere hulpverleners hebben. Maar dan toegespitst om eerste acute hulp op locatie te kunnen bieden.

Er is uiteraard ook goed nagedacht over veiligheid en onderhoud. Niet alleen de juiste banden, maar voor de bikers is er een apart uniform, met helm en handschoenen. Voor het onderhoud is er een compressor bijgeleverd, voor het schoonblazen na afloop en voor de juiste druk in de banden.

Wij hopen deze bikes komend jaar op veel evenementen aan jullie te kunnen tonen, maar dat is nog even afwachten.

Voor nu willen we de Rabobank Noord-Limburg heel erg bedanken, we gaan er veel plezier mee beleven.

Meest recente berichten