Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis eert bijzondere vrijwilligers met onderscheidingen

Geplaatst op 19 mei 2023

Rode Kruis eert bijzondere vrijwilligers met onderscheidingen

Op zaterdag 13 mei vond een feestelijk diner plaats waarbij het Rode Kruis bijzondere vrijwilligers in het zonnetje zette door middel van onderscheidingen. Voor en na elke gang vonden de uitreikingen plaats, waarbij de verdienstelijke vrijwilligers werden gehuldigd. 

Tijdens deze bijzondere gelegenheid werden twee personen van ons district onderscheiden met de Medaille van Verdienste in zilver en brons. Ook werd de hoogste onderscheiding, het Kruis van Verdienste, uitgereikt. Dit jaar werden in totaal 26 personen geëerd met een medaille.

Noura Assakkali sprak de gedecoreerden toe, terwijl de onderscheidingen werden opgespeld door Heleen Kersten, voorzitter van het verenigingsbestuur, en Lenie Dwarshuis, kanselier. Het was een bijzonder moment van erkenning en waardering, waarbij Monica Arrigoni, bestuurder van het district, bloemen overhandigde aan de gedecoreerden.

Peter Pouwels: een toegewijd lid van het Rode Kruis

Een van de onderscheidingen werd toegekend aan Peter Pouwels uit Venray. Hij ontving de Medaille van Verdienste in zilver vanwege zijn buitengewone inzet en toewijding tijdens noodsituaties. Peter is al meer dan 40 jaar een toegewijd lid van het Rode Kruis en heeft gedurende de jaren diverse belangrijke functies bekleed.Zijn rol als inzetleider bij de vluchtelingenopvang en als hoofd bevolkingszorg laat een onuitwisbare indruk achter, zowel binnen als buiten ons district. Zijn opmerkelijke bijdrage tijdens crisissituaties, zoals gedurende de uitdagingen van de coronapandemie en de opvang van vluchtelingen, is bewonderenswaardig. Onder grote druk en met gevaar voor zijn eigen veiligheid, stelde hij alles in het werk om anderen te helpen en te ondersteunen.

Annelies Hilgenga: een bewonderenswaardige vrijwilliger

Ook Annelies Hilgenga uit Horst werd geëerd met de Medaille van Verdienste in brons. Annelies zet zich al meer dan 40 jaar op bewonderenswaardige wijze in voor het Rode Kruis. Haar waardevolle bijdrage aan het vrijwilligersmanagement, haar betrokkenheid bij het Coronacentrum en inzet tijdens de brand in Herkenbosch zijn enkele voorbeelden van haar buitengewone toewijding en verbindende eigenschappen. 

Waardering voor hun onmisbare bijdrage

Het Rode Kruis is trots op de verdiensten van Peter en Annelies en dankbaar voor hun langdurige betrokkenheid en toewijding. Ze vormen een inspiratie voor velen en vertegenwoordigen de kernwaarden van het Rode Kruis. Dankzij vrijwilligers zoals Peter en Annelies kan het Rode Kruis blijven bijdragen aan een samenleving waarin mensen op elkaar kunnen rekenen in tijden van nood en waar hulp en solidariteit centraal staan.

Peter en Annelies, van harte gefeliciteerd met jullie onderscheiding en bedankt voor jullie langdurige betrokkenheid en inzet! 

Meest recente berichten