Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilligers ontvangen Medaille van Verdienste voor hun inzet

Geplaatst op 02 juni 2024

Bij noodsituaties zoals de zware coronaperiode, de grote brand in Herkenbosch, of de overstromingen in Limburg, staan onze vrijwilligers altijd klaar. Als waardering voor hun bijzondere inzet hebben twee vrijwilligers van district Noord- en Midden-Limburg een onderscheiding gekregen uit naam van de kanselier van het Rode Kruis: Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven.

Vrijwilligers met hun belangeloze inzet vormen de ruggengraat van onze organisatie. Elk jaar eren we vrijwilligers die zich op een opvallende manier hebben ingezet met een Rode Kruis-medaille. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Bertie Veugen-Steijvers van de locatie Weert en Martijn Mobers van locatie Roermond.


Blijk van waardering

Martijn werd voorgedragen door twee goede vrienden, ook vrijwilligers bij het Rode Kruis. “Het was heel bijzonder toen ik hoorde dat ik was genomineerd. Die blijk van waardering betekent veel voor me,” zegt Martijn.

Martijn is al vrijwilliger sinds zijn twaalfde. “Op mijn basisschool kreeg ik EHBO-les van een Rode Kruis-medewerker. Vanaf dat moment was ik verkocht. Mijn droom was om als ambulancemedewerker te werken, en toen het Rode Kruis in Roermond nog een busje had dat als ambulance dienstdeed, heb ik me meteen aangemeld. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan.”

Rode Kruis-familie

Zeventien jaar later, op 29-jarige leeftijd, voelt Martijn zich nog steeds nauw verbonden met het Rode Kruis. “De andere vrijwilligers in Roermond zijn echt mijn familie. We zijn samen opgegroeid en kennen elkaar door en door.”

Tijdens de coronaperiode en de overstromingen maakte Martijn lange dagen. Zijn collega’s noemen hem een “echte verbinder” en “een steun en toeverlaat”. Martijn herinnert zich vooral de bosbrand in Nationaal Park De Meinweg in 2020, waarbij Herkenbosch geëvacueerd moest worden. “Binnen een uur stonden er tientallen vrijwilligers klaar om te helpen. Dat was bijzonder.”

Voor zijn toewijding heeft Martijn de zilveren Medaille van Verdienste ontvangen. “Er voor een ander zijn wanneer dat nodig is, dat is waar ik het voor doe.”

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Onze organisatie draait op vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan voor mensen in nood. Zonder hen zou het Rode Kruis niet bestaan. Wil je ook je vrije tijd inzetten om anderen te helpen? Dat kan!

Bezoek onze website voor meer informatie en meld je aan als vrijwilliger. Samen maken we een verschil!

Meest recente berichten