Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie Maasduinen

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Maasduinen

Rode Kruis Maasduinen

Bestuur en coördinatoren van Rode Kruis locatie Maasduinen zorgen samen met de andere vrijwilligers dat de activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd.​

Diep verankerd

“Het Rode Kruis ligt diep verankerd in onze samenleving. Het is een organisatie die op diverse momenten ineens opstaat en haar taken uitvoert. Dat zien we regelmatig op TV bij niet altijd even fijne momenten. Maar ook in de gemeentes Bergen en Gennep heeft onze lokale locatie een aantal taken. Deze taken worden in en om onze gemeente uitgevoerd door onze vrijwilligers die de ruggengraat zijn van onze afdeling. Ik word altijd enthousiast, als ik de mensen in hun spaarzame vrije tijd bezig zie om de samenleving rondom ons heen weer handje te helpen. Of het nu ondersteuning is bij hoogwater, EHBO-les op school, EHBO bij evenementen en vakantieprojecten: elke glimlach daarbij telt voor ons. Onze verkorte EHBO-cursussen, die we sinds enkele jaren geven voor inwoners van onze gemeente zijn een regelrecht succes. Dat geeft de directe impuls aan de zelfredzaamheid van de inwoners. Met een steeds verder terugtrekkend overheidsapparaat is dat een goede aanvulling. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we dit nog verdere/dieper kunnen uitbreiden”.

Extra inspanning

“Naast de standaard doelstellingen binnen het Rode kruis zijn we actief bezig om meer vrijwilligers, vooral jongeren, geïnteresseerd te krijgen voor het Rode Kruis. We zien de vraag naar hulp / ondersteuning alleen maar toenemen. Ook internationale problemen genereren voor een locatie Maasduinen de nodige extra inspanningen. Kortom, locatie Maasduinen is nog steeds een sterke afdeling met enthousiaste vrijwilligers die allemaal op hun eigen wijze een steentje bijdrage aan onze samenleving. Ik wens iedereen veel plezier in het vrijwilligerswerk, wat u ook doet, van de kant van het bestuur zullen wij jullie daarin ondersteunen”.

In 2021 in de locatie Bergen samengevoegd met de locatie Gennep tot 1 afdeling genaamd ‘Maasduinen’.

Evenementenhulpverlening vacant | evenementenhulp.maasduinen@rodekruis.nl
EHBO en Opleidingen vacant | opleidingen.maasduinen@rodekruis.nl
Vrijwilligersmanagement Sandra Cornelissen-Beerkens  | vrijwilligermanagement.maasduinen@rodekruis.nl
Jongeren en Educatie Ilona Vinck | jongeren.maasduinen@rodekruis.nl
Communicatie  vacant
Logistiek vacant | logistiek. maasduinen @rodekruis.nl

Contact Rode Kruis Maasduinen

Vrijwilliger worden in Maasduinen?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Maasduinen?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis locatie Maasduinen

Verhuisbericht

1 juli 2023

Het Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg is bezig met een aantal verhuizingen. We hebben nie…

Lees meer
rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Maasduinen

Dit doet het Rode Kruis in Maasduinen

Heldin 

24 april 2023

Deelnemers leren in een veilige omgeving hoe ze de regie kunnen nemen in een noodsituatie, het verhogen van het zelfvertrouwen en daadkracht. Leren van EHBO basisvaardigheden en het bijbehorende certificaat. Deelnemers die de hele cursus hebben bijgewoond ontvangen buiten een EHBO certificaat ook een Heldin certificaat.

Lees meer

Noodhulpteam

8 april 2020

Net als ieder district heeft ook ons district een noodhulpteam dat door de veiligheidsregio ingezet …

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Maasduinen

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Maasduinen

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Maasduinen

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Maasduinen

Geen berichten gevonden
ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Maasduinen

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Maasduinen organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen