Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Campina Open Boerderijdagen

Geplaatst op 24 mei 2023

Ze hadden geluk, deze negentiende mei. De vrijdag na Hemelvaart, terwijl veel mensen vrij waren van school of werk, scheen de zon heerlijk! Hoewel het met achttien graden nog steeds niet echt warm was, voelde het toch een stuk beter aan dan eerdere zonnige dagen. De Campina Open Dag bij de familie Bax in Westzaan trok mede door die zon zo rond de 3.000 bezoekers. Onze vrijwilligers Bieny Meinen en Hidde Minkes waren ter plekke om zo nodig eerste hulp te verlenen. Stagiair Piet was er ook, maar helaas niet in de buurt toen er een foto gemaakt werd.

rode-kruis-open-boerderij-dagen-6

Drukte van jewelste

Er was van alles te doen op de boerderij en in het weiland. Natuurlijk waren daar de koeien in de wei te bewonderen, maar voor deze gelegenheid was er ook een speelweide waar je spelletjes kon doen of je heerlijk kon uitleven op het springkussen. Naast het pad naar de stallen stonden de imposante tractoren achter een afzetlint te pronken. Vandaag stonden ze stil, maar normaal is het voor de boeren veel werk het land in het veengebied te onderhouden en zijn de trekkers onmisbaar. De kalfjes, van soms nog maar vier dagen oud, lieten zich de aandacht van het publiek in de warme stal welgevallen. Terwijl sommige kinderen het aaien van zo’n kalfje al best spannend vonden, durfden andere kinderen de kalfjes wat van het hooi te geven.

rode-kruis-open-boerderij-dagen-3

Zuivel in diversiteit

Weer buiten gekomen werden de kinderen die het waagden geblinddoekt, waarna ze konden raden van welke soort vla ze mochten proeven. En dat bleek moeilijker dan gedacht! Ook aan de inwendige mens was gedacht: er was koffie met appeltaart, broodjes worst of hamburger en natuurlijk ook ijs te koop! De boerderijwinkel was deze dag ook geopend. Hier waren veel van de zelfgemaakte soorten zuivelproducten te koop. Het was voor de bezoekers en de boer een zeer geslaagde dag! Ook Bieny, Hidde en Piet konden deze dag van de zon genieten, want gelukkig hoefden ze niet in actie te komen.

rode-kruis-open-boerderij-dagen-5

Meest recente berichten