Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Koningssportdag 2022

Geplaatst op 11 juni 2022

22 april was de koningssportdag 2022

Tekst: Onno Elema

Vrijdagochtend, 22 april. Het is nog fris, maar wel al zonnig en het belooft een prachtige lentedag te worden. Op het terrein van Voetbalvereniging Purmersteijn lopen mensen al druk heen en weer en is de sfeer uitgelaten. Nog even en de velden zullen volstromen met vrolijk rennende kinderen. Vandaag wordt hier namelijk de Koningssportdag gehouden!

Ruim 6.000 kinderen van verschillende basisscholen in Purmerend konden meedoen met allerlei sportactiviteiten. De evenementen vonden plaats op drie voetbalvelden, in Sporthal De Beuk en zelfs in het Leeghwaterpark. En de keuze was reuze! Zo konden de kinderen kiezen uit speerwerpen, hordelopen, hoogspringen, discuswerpen, tafelvoetbal, touwtrekken, knotshockey, zaklopenrace, penalty schieten, de stormbaanladder, klimplanet, gladiator spelen, limbo dansen, klaverbungee, beachrun, biatlonrace, deelnemen aan een hindernisbaan en natuurlijk de springkussens.

Dit alles ging natuurlijk onder goede begeleiding van Spurd, stagairs van het Horizon College ‘Sport en Bewegen’ en studenten van de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO). Maar ook wij mochten uiteraard niet ontbreken voor de hulpverlening! Zo veel kinderen bij elkaar die fanatiek met en tegen elkaar spelletjes spelen… Daar zou best eens een ongelukje kunnen gebeuren….

We hadden ons zodanig geïnstalleerd dat we een mooi overzicht hadden over het terrein. En onze aanwezigheid bleek geen overbodige luxe. Het duurde niet lang voordat onze hulp werd ingeroepen: werk aan de winkel! Pleisters moesten geplakt worden na diverse valpartijen, de nodige coolpacks werden her en der gebruikt om verstuikte enkels te koelen. Dat kon ook niet anders, gelet op de vele springkussens die toch al favoriet waren bij de kinderen. En op zo’n springkussen is het natuurlijk iedereen voor zich. Op een gegeven moment stond het zweet ook ons op het voorhoofd, want we waren door de grote hoeveelheid stuiterende kinderen op meerdere plekken tegelijk nodig. Maar ook enkele docenten wilden hun beste beentje voor zetten, en deden fanatiek mee met de activiteiten. En die beste beentjes kwamen vervolgens hinkend bij ons voor behandeling. Maar ook daar zijn wij voor!

Buiten EHBO voor de leraren waren er nog twee bijzondere gevallen. Zo was er iemand met een acute aanval van een zonne- en grasallergie. Laten dat nou net de hoofdingrediënten van de Koningssportdag zijn! En toen we net achterover wilde leunen en ons bedachten dat er gelukkig geen grote ongelukken waren gebeurd, kwam er in de laatste tien minuten iemand met een gebroken onderarm. We hebben direct geschakeld met de huisarts en de ouders waren gelukkig snel ter plekke om hun kind naar het ziekenhuis te brengen. De nog jonge leerling gaf tijdens het wachten geen krimp en kreeg van ons een dikke 10 voor moed. We keken samen zelfs al vooruit naar de genezing, want in de meivakantie had de kleine held al grootse plannen. Uiteraard hebben wij de leerling sterkte gewenst en een voorspoedig herstel. Met die instelling komt het vast goed!

“Omdat ik toch graag wilde weten hoe het is afgelopen, heb ik later nog even contact opgenomen met Spurd. En zij hadden gelukkig goed nieuws: het slachtoffer is succesvol geopereerd en aan het herstellen. Eind goed, al goed!”

We kijken moe en voldaan terug op een ontzettend leuke, enerverende dag!

Meest recente berichten