Het Twiske swingt, bruist en staat bol van vernieuwing. Een steeds grotere groep uit Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Landsmeer, Oostzaan en omstreken begint dat te zien en te ontdekken.
Voor het Lente Kabinet staan progressieve elektronica en wereldse straatmuziek centraal. De focus kan varieren van Afro beats en Braziliaanse funk tot en met Britse drum & bass en soul-full beats uit Amsterdam. De breed gedragen wereldklanken hebben alles in zich om een interessante avond te bieden aan het oor en de dansschoenen.
Het Lente Kabinet is een bestaand festival en is in het verleden succesvol uitgezet in het Noorderpark te Amsterdam. Door de beperkte capaciteitsmogelijkheden van de eerdere locatie in Amsterdam Noord is Stichting Het Kabinet op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Deze is gevonden in recreatiegebied `t Twiske, welke op een steenworp afstand van de huidige locatie ligt.
Het is een spannende plek waar gretige geesten elkaar ontmoeten en alle ruimte krijgen om zich te vermaken, te ontwikkelen en te verrijken. Het is een creatieve vrijplaats zonder grenzen en beperkingen. De inrichting is intiem opgezet, maar kent daaromheen de nodige lege vlaktes om toch het ruimtelijk gevoel van het park weer te geven.
Spontane hoekjes en ontspanningselementen zorgen voor de ideale laagdrempeligheid en momenten om elkaars verhalen aan te horen.
Het festival daagt je uit, inspireert en zet je af en toe op het verkeerde been.
Het terrein is voor 16.000 bezoekers per dag beschikbaar gesteld.
Het tweedaagse festival was beide dagen geheel uitverkocht.
Ik werd vriendelijk ontvangen op het festival door evenementenhulpverlener/ coördinator Andrew de Jong.
Andrew leidde mij gelijk rond op de EHBO-post en gaf daarbij veel informatie over het festival en over de hulpverleners. De benodigde tassen en jassen stonden goed georganiseerd bij elkaar!
Ook vertelde hij mij dat er dertien hulpverleners van het Rode Kruis per shift aanwezig zijn.
Het is voor Andrew een heel gepuzzel om deze hulpverleners in te roosteren over de twee dagen.
Per shift mag er maximaal twaalf uur achter elkaar gewerkt worden en aangezien er twee diensten per dag zijn is dat best een flink karwei.
De meest voorkomende behandeling was blaarvorming, zelfs bij één van onze teamleden! Voorzitter Quirine Overeijnder lag even bij haar collega’s op de behandeltafel. Dankzij de hoge capaciteit van het Rode Kruis -team is het verder redelijk rustig verlopen, ondanks de hoge bezetting van het festival.
De heerlijke maaltijd met taco’s en avocado, aangeboden aan alle vrijwilligers, maakte het festival voor de vrijwilligers compleet!
Zelfs hulpverleners hebben zelf ook af en toe hulp nodig, zo ook onze voorzitter Quirine Overeijnder die geholpen wordt aan een blaar.
Foto’s Thomas van der Meer en Quirine Overeijnder.
Tekst Bianca Boon.