Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Stadsrun Purmerend

Geplaatst op 12 oktober 2022

Het grootste sport en hardloop evenement met een prachtig parcours dwars door Purmerend! De Marktstadrun is een gezellig en sportieve happening welke start en eindigt op de gezellige Koemarkt. Dit jaar was ernaast de particuliere runner ook de mogelijkheid om met je bedrijf mee te doen aan de Businessrun. De afstanden waar uit je kon kiezen was 1,60 km, 7,20 km, 12.80 km of 21,10 km.

“De gemoedsstand is relaxed en goedgeorganiseerd en ondanks de Formule 1, was het erg druk en raakten we bijna in tijdnood om van de ene post naar de andere te kunnen komen” aldus vrijwilliger Randy den Boer (verkeersregelaar op het evenement).              

  • Bij de Kidsrun, 1,60 km kwam Christian Barboza , leeftijd: 10 jaar, als eerste over de streep! Zijn tijd: 5:58 minuten.
  • De Scholierenrun ging over de dubbele lengte: 3,20 km! Rowan de Wit, 15 jaar, deed er 11:45 minuten over!
  • Bij de 7,20 km won Ruben Ruigendijk, leeftijd 42 jaar, tijd: 27:25.
  • De langste route ging over 12,80 km;  Gert Jan Boerman (40 jaar) deed er precies 45 minuten over!
  • En tot slot heeft het business team Fysiovenne de wisselbeker in ontvangst mogen nemen.

Het was door de hoge tempratuur flink afzien, but they did it! Dankzij onze vrijwilligers van het Rode Kruis, was er volop water te verkrijgen tegen oververhitting. Alle deelnemers en organisatie kunnen terugkijken op een mooi event. Het was een drukte van jewelste, al liep na afloop de Koemarkt snel leeg omdat men niets wilde missen van de Formule 1.

Tekst: Bianca Boon

rode_kruis-stadsrun_purmerend-20221012-afbeelding

Meest recente berichten