Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Heldin trainers Dankavond

Geplaatst op 08 januari 2020

Woensdag 27 november kwamen alle trainsters van het project Heldin – allen vrijwilligers- samen en werden ze bedankt door de Tiffany Circle voor hun inzet in 2019. De Tiffany Circle is een internationaal netwerk van vrouwen die zich samen inzetten voor de humanitaire missie van het Rode Kruis én is trotse sponsor van het project Heldin.

Heldin
Tijdens een training Heldin werken vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. In 6 bijeenkomsten leren zij hoe te handelen in noodsituaties en leren ze dit te durven doen en met zelfvertrouwen te handelen. Het project Heldin draait sinds september ook in Utrecht en heeft al 3 succesvolle training reeksen achter de rug in Overvecht, Ondiep en Kanaleneiland.

Tiffany avond
De avond werd gehouden op het Verenigingskantoor van het Rode Kruis in Den Haag. Daar vertelden onder andere Joan Carrot en Kalai To over hun ervaringen als Heldin trainers. Als geschenk voor de trainers heeft uitgeverij Thema het boek gesponsord van Bert van Dijk en Anne-Lies Hustings ‘De Roos van Leary’. Deze methode wordt o.a. tijdens de training ingezet, het boek werd met veel enthousiasme van de trainers ontvangen!

Een grote dank gaat uit naar onze Heldin trainers die zich vrijwillig inzetten om vrouwen nog meer in hun kracht te zetten en zo bij te dragen aan de missie van het Rode Kruis: mensen voorbereiden op mogelijke crisissituaties en zorgen dat mensen in staat zijn zichzelf en anderen te helpen.

Eerste alinea

Meest recente berichten

Rode Kruis wil voedselhulp in Rotterdam opschalen

3 april 2023

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. In totaal staan er minimaal 2300 mensen op de wachtlijst voor zo’n kaart die besteed kan worden in de supermarkt. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023. Om dit te bereiken, opent het Rode Kruis Gironummer 5125.

Lees meer