Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Herhalingslessen? Op de Jeu de Boulebaan!

Geplaatst op 31 mei 2021

“O, gezellig, we gaan jeu de boulen!” klonk het dit weekend regelmatig. En met het zonnige weer waande je je ook een beetje in Zuid-Frankrijk. Dit keer werd er echter geen “bal gegooid” in het boule-o-drome van JBC Nieuwerkerk. In plaats daarvan werd er druk gereanimeerd, werden verschillende wonden verbonden en werd het leven van de voorzitter keer op keer gered door hem om te draaien en in de stabiele zijligging te leggen.

Een EHBO-diploma moet je wel geldig houden. En onze hulpverleners natuurlijk ook. Met herhalingslessen frissen zij hun kennis en vaardigheden weer op en blijven ze bij met de laatste ontwikkelingen.

Door de corona-pandemie was het echter lastig om deze lessen aan te bieden. Dat moest anders dan normaal. Maar ja, hoe dan?

De afdelingen Opleidingen bedacht een plan. Dit keer niet drie dagdelen op kantoor, maar een aparte theorie- en praktijktraining. De theorie spijkerden onze hulpverleners online bij. Gewoon op een moment dat het hen uitkwam. In de online modulen kwamen de laatste technieken en inzichten aan bod. En werd natuurlijk de kennis getest met een aantal toetsvragen.

Voor de praktijk werd uitgeweken naar de indoor jeu de boules banen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar doorliepen onze mensen verschillende “stations” waar ze steeds een aantal vaardigheden oefenden. Onder begeleiding van onze ervaren docenten werd iedereen weer op en top voorbereid op de praktijk.

Voor zowel de hulpverleners als de instructeurs is dit een hele prettige manier van werken gebleken. Daarom wordt door de opleidingscoördinatoren en instructeurs nu gekeken of dit in de toekomst niet vaker kan worden toegepast.

Onze hulpverleners zijn de komende tijd nog actief op de vaccinatiestraten in de regio Rotterdam-Rijnmond. En daarmee hopen we je snel weer op een evenement tegen te komen (al hopen we natuurlijk ook, dat je onze EHBO-post niet nodig hebt).

Meest recente berichten