Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis collecteert dit jaar digitaal

Geplaatst op 15 juni 2020

Ook dit jaar organiseert het Rode Kruis een collecte. Daarbij staat veiligheid natuurlijk voorop. En om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, pakken we het dit jaar anders aan: we gaan volledig digitaal.

Net als alle voorgaande jaren, werken we met collectanten. Maar in plaats van naar u toe te komen, hebben zij een eigen, digitale collectebus. Wellicht heeft u deze al eens op uw sociale media gezien.
U kunt uw donatie geheel veilig online doen. Die donatie is uiteraard eenmalig. En u kunt op de digitale collectebus zien hoeveel de collectant al heeft opgehaald. Dit maakt doneren transparanter dan ooit tevoren.

Wilt u zelf helpen? Dat kan! Via rodekruis.digicollect.nl kunt u zelf ook een eigen collectebus aanmaken. Na het invullen van uw postcode wordt direct de afdeling in uw buurt geselecteerd. U haalt geld op door uw collectebus via uw eigen sociale media te verspreiden.
De collectebus die u aanmaakt, is persoonlijk. Het is helaas niet mogelijk om als groep of bedrijf te collecteren.

Het geld dat u ophaalt, komt geheel ten goede van het Rode Kruis bij u in de buurt. Zo helpt u ons, om de meest kwetsbaren in uw buurt nog beter te kunnen helpen.
We gebruiken uw donatie niet voor salariskosten. Het gehele bedrag wordt gebruik om bijvoorbeeld mensen op te vangen in geval van een calamiteit. Of voor materialen voor onze EHBO-posten op evenementen. Daarbij kunt u denken aan EHBO-materialen, maar ook aan nieuwe tenten of fietsen om onze eerstehulpverleners nog sneller ter plaatse te krijgen.

Meest recente berichten

Rode Kruis wil voedselhulp in Rotterdam opschalen

3 april 2023

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. In totaal staan er minimaal 2300 mensen op de wachtlijst voor zo’n kaart die besteed kan worden in de supermarkt. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023. Om dit te bereiken, opent het Rode Kruis Gironummer 5125.

Lees meer