Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis ondersteunt ziekenhuizen bij maatregelen Coronavirus

Geplaatst op 06 april 2020

Het Rode Kruis Rotterdam-Rijnmond ondersteunt twee ziekenhuizen in de regio. Hier nemen hulpverleners simpele taken uit handen van het verplegend personeel. Zo kunnen zij zich volledig op hun eigen taken richten.

Wie het IKAZIA Ziekenhuis in Rotterdam bezoekt, treft de hulpverleners van het Rode Kruis in de hal aan. Daar nemen zij de temperatuur op van iedereen die het ziekenhuis wil bezoeken. Bezoekers die koorts hebben, mogen het ziekenhuis op dit moment helaas niet betreden.

De maatregel is nodig om mogelijke besmettingen in het ziekenhuis te voorkomen. Maar het levert helaas ook problemen op. Bijvoorbeeld als bezoekers spullen voor patiënten komen brengen. Ook in dat geval helpen de Rode Kruis-vrijwilligers. Zij nemen de tassen aan en zorgen ervoor dat deze alsnog bij de juiste patiënt komen.

In Schiedam zijn de hulpverleners actief in het Alternatief Diagnostisch Centrum. Op deze tijdelijke huisartsenpost begeleiden zij binnenkomende patiënten. Ze maken hen wegwijs en houden tegelijk de algemene veiligheid in de gaten.

Daarnaast ondersteunen de hulpverleners de artsen en assistenten. Dit doen ze bijvoorbeeld door materialen op de behandelplaatsen aan te vullen.

Op beide locaties is het Rode Kruis 24 uur per dag aanwezig. De zorgprofessionals kunnen zich hierdoor optimaal op hun patiënten en behandelingen concentreren.

Wie thuis in problemen komt, kan ook op het Rode Kruis rekenen. Voor deze mensen is een landelijke hulplijn geopend. Mensen kunnen hier naartoe bellen als ze vragen over Corona en de maatregelen hebben. En wie bijvoorbeeld zelf even geen boodschappen kan doen, kan het Rode Kruis om hulp vragen.

De hulplijn is iedere dag tussen 09:00 uur en 21:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 070 – 44 55 888. Mensen worden vervolgens geholpen door lokale vrijwilligers.

Meest recente berichten