Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis werkt intensief samen in regio Rotterdam-Rijnmond

Geplaatst op 17 juni 2021

Het Rode Kruis is nog altijd druk met haar aandeel in de strijd tegen Corona. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste inzetten in de geschiedenis van de noodhulporganisatie. Zo groot zelfs, dat men ondanks het grote eigen vrijwilligersbestand nog steeds handen tekort komt. Daarom wordt intensief samengewerkt met andere partijen.

Een inzet van deze omvang is sinds de Watersnoodramp van 1953 niet meer voorgekomen. Gelukkig niet, natuurlijk. Maar met haar aandeel in de aanpak van Corona, laat het Rode Kruis zeker zien dat ze het verlenen van noodhulp nog niet is verleerd.
De noodhulporganisatie heeft nog wel veel behoefte aan vrijwilligers, die op veel verschillende plekken kunnen worden ingezet. Van vaccinatiestaten tot voedseldistributie en van ondersteuning aan ziekenhuizen tot extra nachtopvang voor daklozen.
Gelukkig heeft het Rode Kruis veel hulp uit allerlei hoeken gekregen. Van burgers via het Ready2Help-netwerk bijvoorbeeld. En er zijn prachtige samenwerkingen ontstaan met scouting- en EHBO-verenigingen, Reddingsbrigades en zelfs met bedrijven die hun BHV’ers en EHBO’ers de mogelijkheid hebben geboden om te komen helpen.
Het Rode Kruis is trots op deze samenwerkingsrelaties, en vooral op eendracht die dit uitstraalt.

Ondertussen zoekt het Rode Kruis zelf ook nog veel vrijwilligers. “In de maanden juli en augustus, de laatste loodjes van het vaccinatieprogramma, ervaren we een piek in de vraag naar EHBO’ers”, stelt Wouter Bijlsma, Crisismanager van het Rode Kruis. “Wie dus nog een steentje bij wil dragen, is dan ook van harte welkom! Neem vooral nu contact met ons op”.
Het Rode Kruis is vooral op zoek naar Eerste Hulpverleners en chauffeurs en begeleiders voor het personenvervoer. Wie daardoor de smaak te pakken krijgt, kan ook daarna nog bij het Rode Kruis aan de slag. Bijvoorbeeld als Eerste Hulpverlener op evenementen.

Voor vragen en aanmeldingen kunnen geïnteresseerden terecht bij het District Actie Centrum op e-mailadres dac.rr@redcross.nl.

Meest recente berichten