Steun tijdelijk het Rode Kruis

Nood heeft geen agenda. Daarom zijn wij er. Maar wij zijn nergens zonder jou. Jouw structurele bijdrage stelt ons in staat klaar te staan als rampen toeslaan. Zo kunnen onze hulpverleners direct in actie komen en slachtoffers voorzien van bijvoorbeeld medische zorg, voedsel en onderdak. Help jij ook mee? Steun de hulpverlening van het Rode Kruis en word voor 6 maanden donateur.

Zie je het Rode Kruis, zie je hulp

Een klap. Een stilte. En dan: alles kwijt. Miljoenen mensen worden ieder jaar slachtoffer van een natuurramp, gewapend conflict of andere humanitaire ramp. Dan zijn wij er om te helpen. Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. En zijn we dus altijd dichtbij. Drie voorbeelden van landen waar het Rode Kruis op dit moment hulp verleent:

Turkije en Syrië

Het leven van miljoenen mensen in Turkije en Syrië ligt sinds februari in puin, letterlijk. In een paar seconden hebben meerdere aardbevingen alles verwoest. Tienduizenden mensen overleefden het niet. We verlenen medische zorg, vangen mensen op die geen dak meer boven hun hoofd hebben en delen hulpgoederen uit.

Oekraïne

De situatie in Oekraïne verandert voortdurend. Miljoenen levens zijn ontwricht sinds de uitbraak van het conflict. Het Rode Kruis helpt slachtoffers met onder andere eerste hulp, opvang en psychologische ondersteuning. Ook ondersteunen we bij de opvang van vluchtelingen die in Nederland aankomen.

Nederland

Helaas horen we het steeds vaker: mensen die niet genoeg geld hebben om een fatsoenlijke maaltijd te betalen. Hele gezinnen slaan maaltijden over en kinderen verschijnen met een lege maag op school. Daarom verleent het Rode Kruis op steeds meer plekken in Nederland voedselhulp. We delen bijvoorbeeld ontbijttassen uit aan gezinnen, en geven boodschappenkaarten aan mensen die nergens anders terechtkunnen.

Veelgestelde vragen

 • Ik wil liever vaste donateur worden, kan dat?

  Ja, dat kan hier. Je kunt hierbij kiezen welk bedrag je per maand, kwartaal of per jaar aan het Rode Kruis wilt doneren.

 • Ik wil liever eenmalig doneren, kan dat?

  Ja, dat kan hier.

 • Ik wil liever mijn donatie zelf overschrijven. Welk rekeningnummer kan ik gebruiken?

  Voor algemene donaties aan het Rode Kruis kunt u rekeningnummer NL33 INGB 0000 0008 81 gebruiken. Wij zijn gevestigd te Den Haag. Wilt u voor een specifiek hulpverleningsproject of land doneren, dan dient u dit in de omschrijving van uw donatie te vermelden.

  Het Nederlandse Rode Kruis is een ANBI-instelling. Donaties aan het Rode Kruis zijn vrijgesteld van BTW. Ons RSIN nummer is 0030.14.022. Dit nummer heeft u nodig bij uw belastingaangifte als u uw donatie als aftrekpost wilt opvoeren.

  Het Nederlandse Rode Kruis staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40409352.

 • Ik wil graag een grote gift doen. Kan ik met iemand vooraf mijn wensen bespreken?

  We kunnen het ons voorstellen dat u graag eerst persoonlijk contact wilt hebben voordat u een grote schenking doet namens uzelf of vanuit een stichting of vermogensfonds. In een persoonlijk gesprek met één van onze relatiemanagers kunt u uw wensen kenbaar maken. Samen bekijken we dan welke schenkingsvorm het beste bij u past.

 • Hoe kan ik maximaal profiteren van het belastingvoordeel op giften?

  Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan het Rode Kruis? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben?

  Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met het Rode Kruis aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

 • Hoe kan ik als bedrijf doneren?

  Voor onze hulp hebben we de steun van het bedrijfsleven hard nodig. Het Rode Kruis werkt op verschillende manieren samen met bedrijven.

  Wilt u meer informatie over het doen van een eenmalige donatie, structureel doneren of een andere vorm van samenwerken? Ontdek wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen of neem contact op met onze relatiemanagers via bedrijven@redcross.nl.