Steun tijdelijk het Rode Kruis

Nood heeft geen agenda. Daarom zijn wij er. Maar wij zijn nergens zonder jou. Jouw structurele bijdrage stelt ons in staat klaar te staan als rampen toeslaan. Zo kunnen onze hulpverleners direct in actie komen en slachtoffers voorzien van bijvoorbeeld medische zorg, voedsel en onderdak. Help jij ook mee? Steun de hulpverlening van het Rode Kruis en word voor 6 maanden donateur.

Als alles begint te schuiven, is het tijd om te helpen

We leven in een tijd met uitzonderlijk veel rampen. Zware aardbevingen in Afghanistan, Marokko, Turkije en Syrië. De overstromingen in Libië en de Filipijnen. Bosbranden wereldwijd. Slepende conflicten, zoals in Oekraïne en in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het ontregelt de levens van steeds meer mensen.

Als alles begint te schuiven is één ding zeker: we hebben elkaar nodig. Daarom komen wereldwijd hulpverleners van het Rode Kruis in actie. Elke dag. We helpen wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Dichtbij en ver weg. We redden levens en zorgen voor water, voedsel, onderdak en medische zorg.

Dat willen we blijven doen, juist nu steeds meer mensen hulp nodig hebben. Geef vandaag voor de hulp van het Rode Kruis. En help ons klaar te staan voor iedereen in nood.

Veelgestelde vragen

 • Ik wil liever vaste donateur worden, kan dat?

  Ja, dat kan hier. Je kunt hierbij kiezen welk bedrag je per maand, kwartaal of per jaar aan het Rode Kruis wilt doneren.

 • Ik wil liever eenmalig doneren, kan dat?

  Ja, dat kan hier.

 • Ik wil liever mijn donatie zelf overschrijven. Welk rekeningnummer kan ik gebruiken?

  Voor algemene donaties aan het Rode Kruis kunt u rekeningnummer NL33 INGB 0000 0008 81 gebruiken. Wij zijn gevestigd te Den Haag. Wilt u voor een specifiek hulpverleningsproject of land doneren, dan dient u dit in de omschrijving van uw donatie te vermelden.

  Het Nederlandse Rode Kruis is een ANBI-instelling. Donaties aan het Rode Kruis zijn vrijgesteld van BTW. Ons RSIN nummer is 0030.14.022. Dit nummer heeft u nodig bij uw belastingaangifte als u uw donatie als aftrekpost wilt opvoeren.

  Het Nederlandse Rode Kruis staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40409352.

 • Ik wil graag een grote gift doen. Kan ik met iemand vooraf mijn wensen bespreken?

  We kunnen het ons voorstellen dat u graag eerst persoonlijk contact wilt hebben voordat u een grote schenking doet namens uzelf of vanuit een stichting of vermogensfonds. In een persoonlijk gesprek met één van onze relatiemanagers kunt u uw wensen kenbaar maken. Samen bekijken we dan welke schenkingsvorm het beste bij u past.

 • Hoe kan ik maximaal profiteren van het belastingvoordeel op giften?

  Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan het Rode Kruis? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben?

  Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met het Rode Kruis aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

 • Hoe kan ik als bedrijf doneren?

  Voor onze hulp hebben we de steun van het bedrijfsleven hard nodig. Het Rode Kruis werkt op verschillende manieren samen met bedrijven.

  Wilt u meer informatie over het doen van een eenmalige donatie, structureel doneren of een andere vorm van samenwerken? Ontdek wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen of neem contact op met onze relatiemanagers via bedrijven@redcross.nl.