Twente
Word vrijwilliger Doneer

112-Opendag Rijssen

Geplaatst op 18 juni 2022

Op zaterdag 11 juni organiseerde het brandweerkorps in Rijssen een 112-opendag. Dankzij de nauwe band tussen de brandweer en het Rode Kruis Rijssen-Holten kreeg het Rode Kruis volop de gelegenheid zich die dag aan het regionale publiek te presenteren.
Het Rode Kruis was aanwezig met diverse voertuigen: de Verbindings-commandowagen, het Noodhulpteam-uitrukvoertuig en de Noodverzorgingsgroep-foodtruck van district IJsselland. En vanzelfsprekend ook met een EHBO-post voor de eerstehulp; het bleef immers een evenement.


Deze promodag leverde direct een groot bedrag aan donaties voor het Rode Kruis op. Het promotieteam wist diverse kandidaten te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis. Het Educatieteam was vertegenwoordigd met 7 personen. Dankzij hen konden zo’n 200 kinderen op een speelse manier kennismaken met EHBO. De Pleisterrace was een groot succes. Daarnaast werd er contact gelegd met een regionale Scoutingvereniging en een scholengemeenschap met vestigingen in Rijssen en Apeldoorn. We hopen daar in het nieuwe schooljaar dan ook mooie gastlessen te kunnen geven en er games te kunnen spelen.


Locatiecoördinator Ruben Ligtenberg kijkt samen met het team aanwezigen terug op een geslaagde dag, die absoluut voor herhaling vatbaar is. Wie weet volgend jaar namens het Rode Kruis georganiseerd.

fotograaf Chris Bos

Meest recente berichten