Twente
Word vrijwilliger Doneer

De ervaring van… Jeroen Hardeveld

Geplaatst op 03 mei 2021

De ervaring van…
Jeroen van Hardeveld, ACE en EHV’er Enschede, draait diensten bij vaccinatiestraten

“Sommige mensen zitten gewoon te wachten tot 15 minuten voorbij zijn. Anderen maken een praatje. Zo gaat een dag van acht uur ‘s ochtends tot vijf uur in de middag toch redelijk snel voorbij.”

“Ik heb diensten gedraaid in Hardenberg en Oldenzaal, maar sta voornamelijk in Enschede. Daar is net een nieuwe locatie geopend. De processen zijn ze aan het opschalen. Zo kwamen laatst duizend mensen langs voor het vaccineren. We zijn met drie Rode Kruisers: Eén aan de deur en twee in de wachtruimte. Je moet wel voorbereid zijn op lang staan.”

“Ik heb geen voorkeur om ergens te staan. Aan de deur gaat tijd heel snel voorbij. Dat is soms flink doorwerken. Dat gaat in samenspraak met de vaccinatiecoördinator. Het kan niet zijn dat er te lange wachttijden ontstaan.”

“Je maakt wel eens wat mee, maar het grootste deel van de dag bestaat uit kijken en een praatje maken. Vanwege het mondkapje let je vooral op lichaamstaal. Als iemand zich niet lekker voelt, dan zie je dat aan een bepaalde houding, Dan vraag je hoe het gaat. Vindt iemand het spannend, dan maak je een praatje om gerust te stellen. De menselijke maat mogen we niet vergeten. Dat is een belangrijk onderdeel.”

“Verwacht geen actie. Je bent er uit voorzorg. Ik heb het tot nu toe heel gezellig gevonden Als ik nu naar Twente kijk dan hebben we een goede samenwerking bij de straten. De collegialiteit is heel goed.”

Wil jij ook helpen?

Vanaf het begin van de coronacrisis draaien onze hulpverleners overuren om de meest kwetsbaren te helpen en zorgpersoneel te ondersteunen. We zoeken nu enthousiaste vrijwilligers (met of zonder EHBO-diploma) die ons daarbij kunnen helpen. Spreekt dit je aan, en ben je minimaal vier uur aaneengesloten per week beschikbaar?
Dan zoeken we jou!

Meest recente berichten