Twente
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe Arbocoördinator

Geplaatst op 01 mei 2024

Per vandaag is Ina Velthuis officieel Arbocoördinator voor het district Twente. Ze ontving symbolisch het ‘stokje’ van Geurt Leppink in de vorm van een Arbocoördinatorbadge. Ina heeft haar werkzame leven altijd bij maatschappelijke organisaties gewerkt waaronder 35 jaar bij de politie in de functie van HR-medewerker/arbeidsdeskundige. In die hoedanigheid was zij ook betrokken bij de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) bij haar werkgever.


Geurt begeleidt Ina de eerste tijd in het werk. Tijdens zijn mentorschap draagt hij niet alleen alle veiligheidszaken van district Twente over, hij maakt haar ook wegwijs in het reilen en zeilen van het Nederlandse Rode Kruis. Ina heeft namelijk geen eerdere ervaring binnen onze organisatie. Gevraagd naar hoeveel uur ze zich denkt in te gaan zetten voor de functie antwoordt Ina lachend: “In de vacature stond 4 tot 6 uur per week en ik denk niet dat dat gaat lukken nu ik al hier en daar ben mee geweest. Maar ik heb naast mijn andere vrijwilligerswerk best nog wel tijd.”


Geurt vertelt dat hij als Arbocoördinator voor Twente gemiddeld 10 tot 12 uur per week bezig is geweest. “Maar”, zo voegt hij toe, ”die uren vlakken af want in feite is het nu in Twente een kwestie van onderhouden. Ina valt wat dat betreft met haar neus in de boter want alle locaties hier hebben al een RI&E ondergaan. Het is nu van belang dat de Arbocoördinator informatie doorgeeft aan betrokkenen over wat er binnen de Arbowetgeving moet gebeuren en dat die kijkt hoe het opgestelde plan van aanpak per locatie wordt uitgevoerd.”

Ina loopt de eerste tijd met Geurt mee op locaties buiten Twente om de kneepjes van een RI&E onder de knie te krijgen en die te verwerken in het Rode Kruis-Arbomanagementsysteem. Ook evenementen zullen ze bezoeken, want ook daar zijn veilige werkomstandigheden van groot belang. Geurt: ”Ik ben ervan overtuigd dat Ina het perfect oppakt en dat zo de continuering van de arbeidsveiligheid in Twente gewaarborgd blijft. Dat is de basis waarvoor we het doen.”

Meest recente berichten