Twente
Word vrijwilliger Doneer

Noodopvang in Hengelo voor asielzoekers

Geplaatst op 27 oktober 2021

Noodopvang voor asielzoekers

In het Hazemeijer complex in Hengelo worden vanaf zondag 24 oktober met spoed honderd vluchtelingen opgevangen. Tot voor kort zat hier een vaccinatielocatie van de GGD, nu is het complex ingericht voor noodopvang.

René Mebius districtsmanager bij het Rode Kruis Twente bemande afgelopen weekeinde de pieper voor noodgevallen. “De veiligheidsregio Twente meldde zaterdag dat ze honderd mensen wilden onderbrengen, alleen wisten ze nog niet waar. Ik heb toen direct veldbedden en toebehoren besteld en de vrijwilligers in Twente gewaarschuwd. Tegen de tijd dat duidelijk werd dat het in Hengelo zou gebeuren hoefden we alleen nog adres en tijd door te geven.” Zeven vrijwilligers offerden hun zondag op om alles te installeren.

Zodoende was het gebouw zondag om vijf uur stipt klaar om de tijdelijke bewoners te ontvangen. “Ze kwamen iets later aan, maar alles stond om vijf uur al honderd procent klaar”, vertelt Mebius trots. Het Rode Kruis heeft ook de komende dagen nog vrijwilligers ter plaatse. Tot nu toe verloopt het verblijf volgens Mebius probleemloos.

Lees het hele artikel op Trouw

Meest recente berichten