Twente
Word vrijwilliger Doneer

Ontbijttas voor Almelose schoolkinderen

Geplaatst op 21 december 2022

De dag beginnen met een ontbijt. Dat is voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend dat je er nauwelijks bij stilstaat. Er is echter een groeiende groep voor wie het een dagelijks gevecht is om een ontbijt op tafel te kunnen zetten. Terwijl een voedzaam ontbijt voor kinderen cruciaal is om goed te kunnen leren.

Gemeente Almelo heeft daarom hiervoor budget beschikbaar gesteld. Het streven is: geen kind zonder ontbijt naar school. In samenwerking met welzijnsorganisatie Avedan en het Rode Kruis Twente is de afgelopen weken keihard gewerkt om honderden kinderen te voorzien van een ontbijttas. Vorige week zijn er 991 tassen gevuld en uitgedeeld en deze week maar liefst 1141. 

Vanuit het Rode Kruis hebben we ervaring met projecten rondom voedselhulp, ook in Nederland. Projectleider Estelle Kosterink levert expertise, zorgt voor de inkoop en zet Rode Kruis-vrijwilligers en Ready2Helpers in: “Hier staan we als Rode Kruis voor: kwetsbare mensen helpen in nood. Dat we door middel van ontbijttassen samen met gemeente Almelo en Avedan veel gezinnen mogen helpen, dat is geweldig.”

De reacties zijn hartverwarmend “We zijn heel dankbaar voor dit steuntje in de rug dat we krijgen in deze moeilijke tijden.”

Foto’s met dank aan vrijwilliger Chris Bos

Meest recente berichten