Twente
Word vrijwilliger Doneer

Samen in actie voor Oekraïne

Geplaatst op 04 maart 2022

Giro555 Samen in Actie voor Oekraïne

Met de actie van Giro555 zamelen we geld in voor de mensen in Oekraïne. Met de opbrengst van Giro555 leveren de samenwerkende hulporganisaties, waaronder het Nederlandse Rode Kruis, noodhulp als onderdak, medische zorg en schoon drinkwater aan getroffen Oekraïners.

Geld inzamelen in plaats van goederen
Het Rode Kruis zamelt geen spullen in. Hier komt namelijk heel veel bij kijken, zoals controleren op kwaliteit en vervoeren naar Oekraïne, wat ook weer tijd en geld kost. Daarom kopen we zoveel mogelijk lokaal hulpgoederen in. Hierdoor sluit onze hulp zo goed mogelijk aan bij de behoefte in de getroffen gebieden. Bovendien kost dit minder om te vervoeren en zo ondersteunen we ook de lokale economie.

Landelijke actiedag

Maandag 7 maart is er een landelijke actiedag van Giro555. Dan komen de landelijke en regionale media massaal in actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het tv-programma wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6.

Ondersteuning opvanglocaties

Het Rode Kruis staat op vele plekken in nauw contact met gemeenten die op korte termijn opvanglocaties gaan openen. Op dit moment ondersteunen we al op een aantal locaties, o.a. in Amsterdam, Ede en Groningen.

Meest recente berichten