Twente
Word vrijwilliger Doneer

Wij gaan op nog meer plekken helpen, help je mee?

Geplaatst op 15 december 2021

Het Rode Kruis gaat op nog meer plekken in Nederland hulp verlenen. Bijvoorbeeld bij zorginstellingen en teststraten, maar ook bij de opvang van asielzoekers. Daarbij kunnen we in sommige regio’s extra hulp gebruiken.

Armoede, overvolle asielzoekerscentra en natuurlijk de pandemie: er speelt nogal wat in Nederland op dit moment. Daarom is er op veel plekken extra hulp nodig. Bijvoorbeeld in verpleeghuizen, bij het vervoeren van patiënten, in vaccinatiestraten en bij de opvang van asielzoekers.

Het Rode Kruis helpt al sinds het begin van de coronacrisis op veel plekken in Nederland. We hebben sinds mei 2020 al zo’n 485.000 uur hulp verleend. Denk aan het ondersteunen van zorginstellingen, het helpen op test- en vaccinatielocaties en het helpen van mensen die nergens terecht kunnen voor voedselhulp. Daarnaast ondersteunen we sinds enkele maanden het COA bij de opvang van asielzoekers.

Omdat de problemen nog lang niet voorbij zijn, breiden we onze hulp nu uit. Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik: “We verwachten dat mensen en organisaties de komende maanden een groot beroep op onze hulpverlening zullen gaan doen. Duizenden vrijwilligers maken het nu al mogelijk dat we helpen. Daarnaast hebben we de komende tijd dringend extra mensen nodig.”

Extra hulp nodig in Noord- en Oost-Nederland

Om al die extra hulp te kunnen bieden, kunnen we flink wat extra handen gebruiken. Dit geldt met name voor Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel. Een speciale opleiding is niet nodig en veel tijd hoeft het niet te kosten: vanaf vier uur per maand kun je al het verschil maken.

Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld aan de slag als gastheer of -vrouw bij de opvang van asielzoekers en vluchtelingen in Ter Apel. Ook kunnen ze helpen bij de winteropvang van dak- en thuislozen in het noorden en oosten.

Ook helpen?

Woon jij in Noord- of Oost-Nederland? En heb je een paar uurtjes per maand over? Meld je aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis! Je helpt bij jou in de buurt en wanneer het jou uitkomt.

Meest recente berichten