Twente
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteam Twente

Geplaatst op 14 januari 2023

Je moet er niet aan denken, maar ook in Twente kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. Of het nu gaat om opvang van geëvacueerden of directe noodhulp.

Half uur na de oproep ter plaatse

De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een Noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Onze vrijwilligers zijn actief in Twente, maar kunnen ook opgeroepen worden voor hulp elders in Nederland. Onze inzet wordt gelukkig niet veel gevraagd. Als het wel een keer nodig is, dan staan we er ook. Zoals tijdens de opvang van zo’n 100-150 bewoners van zorgcentrum Fermate in Zwolle. Iets meer dan een half uur na de oproep waren onze vrijwilligers ter plaatse voor ondersteuning van de professionele hulpdiensten.

Intensieve training

Leden van de Noodhulpteams in Twente worden intensief getraind en krijgen elk jaar een nascholing. Om hun kennis van het werken met lichtgewonden up-to-date te houden, werken ze allemaal minimaal vier keer per jaar als EHBO’er bij grote evenementen.

Daarnaast zijn er regelmatig grote oefeningen waarbij levensecht een bepaald rampscenario wordt nagespeeld. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere hulpdiensten. Dan weet iedereen precies er moet gebeuren als zich een ramp voordoet.

Meest recente berichten

Bevolkingszorg

13 januari 2023

Je moet er niet aan denken, maar ook in Twente kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan s...

Lees meer